Tegen de 30 en een prima baan, maar geen geld voor een eigen huis

Het wordt met name voor starters steeds moeilijker om een huis te vinden. En dat is bijzonder deprimerend. De Volkskrant schreef er een droevig verhaal over.
Stel: je bent ruim volwassen, afgestudeerd en je verdient een aardig salaris. En je woont anti-kraak of bij moeders thuis, want een geschikte huurwoning is niet te vinden en niet te betalen. Om over koopwoningen maar niet te spreken.

Er is ook niet zo veel aan te doen. Althans niet op korte termijn. De woningmarkt zit vast en hoe we die in beweging moeten krijgen? Goedkope startersleningen? Koopsubsidie voor jongeren? Een voorrangsregeling voor jongeren? Daar is altijd ook weer iemand de dupe van.

Het heeft Vereniging Eigen Huis in ieder geval niet weerhouden om de woonwensen van jongeren alvast te onderzoeken. Dat is handig voor later, voor als ze ook echt ergens terecht kunnen.

Lees ook:Op het platteland wordt te weinig gebouwd voor jongeren
Lees ook:Lening voor koopstarters werkt averechts
Lees ook:Veel animo voor een regeringscommissie voor de woningmarkt
Lees ook:Met 14 woningen per koper lijkt de bodem bereikt
Lees ook:Huurders halen opgelucht adem: voorlopig geen vrije huren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>