DIY-DinsDag: Theepot versieren

Naast mijn passie voor interieur ben ik gek op cadeautjes verzinnen. Toen wij afgelopen vrijdag dus naar het nieuwe huis gingen kijken van vrienden van ons, wilde ik daarom niet met een standaard cadeautje aan komen. Dus bedacht ik dat ik een theepot wilde versieren met porseleinstiften. Maar aangezien ik dit op de dag zelf bedacht en er in de wijde omtrek geen porseleinstift te vinden was, heb ik het ietsje anders aangepakt.

 

Op internet kwam ik namelijk de DIY tegen van Beautylab.nl waaruit bleek dat je ook gewoon met Edding Permanent Markers aan de slag kunt. Aangezien ik de buitenkant van een theepot ging versieren en deze niet vaatwasserbestendig hoeft te zijn én er ook geen eten/drinken rechtstreeks in contact komt met de versiering, durfde ik dit experiment wel aan.

 

Overigens mag de aanraking met eten en drinken ook niet bij gebruik van porselein-penseelstiften van Edding, voordeel van deze speciale stiften is dat de versiering wél vaatwasserbestendig is (al vermoed ik dat ook dit in de loop der tijd er vanaf zal slijten).

 

 

Je hebt nodig: 

  • Porseleinen theepot die geschikt is om in de oven te plaatsen, ik heb bovenstaande bij de Blokker gekocht
  • Edding permanent marker (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de Bruna)
  • Oud doekje/washandje die je gedeeltelijk nat maakt

 

Was de theepot met wat afwasmiddel en heet water, haal eventuele stickertjes eraf en droog hem goed af.

 

Vervolgens heb ik aan de ene zijde deze versiering gemaakt (adres eventjes weggelaten ):

 

 

En aan de andere zijde het labeltje van een theezakje getekend met bovenop de deksel wat hartjes:

 

 

Met het doekje kan je eventuele foutjes herstellen. Met een vochtig doekje werkt dit het best, maar daarna moet je het wel met een droge doek afdrogen. Daarom heb ik een washandje gepakt die ik slechts gedeeltelijk nat heb gemaakt.

 

Het geheel laat je minimaal 2 uur drogen en daarna gaat het nog de oven in. Zet de theepot in de oven, welke je op 220 graden zet. Verwarm de oven niet voor, want de pot moet met de oven mee verwarmen. Ik heb het dekseltje los van de theepot in de oven gelegd. De pot en het dekseltje heb ik totaal 35 minuten in de oven gedaan, waarna ik de pot in de oven heb laten afkoelen.

 

Vervolgens kan je voorzichtige met een doekje onder de kraan proberen of de versiering goed is gehecht. Let op: het geheel is niet vaatwasserbestendig en je moet de buitenkant van de theepot ook niet flink soppen en schrobben, want het slijt er wel vanaf.

 

 

Niets is zo leuk als het stijlvol in te pakken, dus ik heb de theepot met transparant cadeaupapier ingepakt en bovenin met een touwtje vastgebonden. Tussen het touwtje heb ik, natuurlijk geheel in thee-stijl, wat takjes citroenmunt gebonden. Cadeaulabeltje met een leuke boodschap en klaar!

 

 

 

Lees ook:DIY Kastje opknappen (leuk als cadeau!)
Lees ook:Bloemen in je theepot
Lees ook:Er rust geen bouwkundige zegen op de Amsterdamse wijk Bos en Lommer
Lees ook:Kerst-idee #1: kerstboom voor de kleinbehuisde budgetshopper
Lees ook:Inspiratie Pasen #39

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>