Er rust geen bouwkundige zegen op de Amsterdamse wijk Bos en Lommer

De bewoners van het veelbesproken Bos en Lommerplein zitten nog maar net weer veilig in hun appartementen. En ja hoor, daar komt weer een gevelplaat naar beneden van een flat aan de Leeuw van Vlaanderenstraat.

De brokken steen van de plaat kwamen precies op het tuinbankje van een van de bewoners terecht. Die is natuurlijk hevig geschrokken. Maar ook de anders bewoners maken zich ernstig zorgen. De flat is pas gerenoveerd en aan de buitenkant zijn nog veel meer van die platen bevestigd… Maar hoe stevig zitten die dan vast?

Eigenaar Far West en woningstichting Rochdale zijn de zaak inmiddels aan het onderzoeken. De flat ligt pal aan de A10, op zo'n 100 meter afstand van het Bos en Lommerplein. Hij dateert van 1958, en is pas opgeknapt. De buitenkant werd voorzien van honderden natuurstenen platen. Heel fraai, natuurlijk. Maar wat heb je aan een renovatie als die niet goed is uitgevoerd.

Volgens bewoners is het alleen mis met de gevel van de flat, maar deugt er ook van alles niet aan de woningen zelf. Zo zou het cement scheef gestort zijn, blijken de deuren niet waterpas en is niet overal de riolering goed aangelegd.

Stadsdeel Bos en Lommer is voorlopig nog niet van het bouwkundige gezanik af.

Lees ook:Bewoners Bos en Lommerplein vieren Kerstmis thuis
Lees ook:Enorme spiegel moet licht brengen in donker dal
Lees ook:Vlotte sta-op wellnessfauteuil
Lees ook:Leeuwarden groeit
Lees ook:Godinnenpark met venusheuvel in Zwolle

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er rust geen bouwkundige zegen op de Amsterdamse wijk Bos en Lommer

  1. Marthe

    Wie wil daar nou wonen? Misschien hebben ze mazzel en moeten ze ergens anders heen. Reken maar dat de woningbouwvereniging en/of de gemeente daar dan voor zou zorgen. Dat zou mooi zijn. Een geluk bij een ongeluk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>