Kerst-idee #2: DIY makkelijk verplaatsbare budget-boom

Doordat je deze hippe boom van realliving op een stuk multiplex maakt, is ie makkelijk verplaatsbaar en kan je ‘m zelfs aan de muur hangen. De maat bepaal je helemaal zelf.

Bron: realliving (fotografie: Chris Warnes)

Bron: realliving (fotografie: Chris Warnes)

Met een lineaal en potlood teken je iedere 3cm horizontaal en verticaal lijnen op het multiplex bord. Op de onderste horizontale lijn plaats je om het andere kruispunt een stipje, bij de lijn erboven doe je hetzelfde maar neem dan de puntjes die je oversloeg op de onderste lijn (zodat de stipjes niet recht boven elkaar zitten maar verspringen). Ga zo verder tot je bovenaan bent.

 

Vervolgens sla je spijker op de puntjes die je gemarkeerd hebt op zo’n manier dat je een kerstboom vormt. Met verfspray verf je het bord wit, inclusief de spijkers.

 

Met een dun touwtje begin je bij de spijker op de top van de kerstboom, waar je een knoopje maakt, en zo ga je op ogenschijnlijk willekeurige manier naar beneden. Maar… let op: je mag niet te veel overlappen, dus het vergt wel wat oefening en methodiek (kortom: zorg voor extra touw, mocht je eerste versie je niet geheel bevallen). Als je bij de laatste spijker bent aangekomen kan je ook hier weer een knoopje maken.

 

Tip: maak je kerstboom extra hip door er net als op de foto veertjes in te hangen.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Creatief met krijtverf
Lees ook:Foto’s op hout – natuurlijk mooi
Lees ook:Inspiratie Pasen #14
Lees ook:Van dakraam naar balkon in 1 seconde?
Lees ook:Kerst-idee #3: voor een regenachtige zondag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>