DIY decoratie babykamer: First Year Photo Frame

Afgekeken van één van mijn favoriete merken, Riverdale, heb ik mijn eigen variant in elkaar geknutseld. Een fotolijst waarin je gedurende het eerste jaar van je kindje (of die van een ander, aangezien mijn lijst een kraamcadeau is) iedere maand een foto kan inlijsten. Origineel en helemaal naar eigen stijl aan te passen. Ik beschrijf hier hoe.

Benodigdheden:

  • Fotolijst van 30x40cm (of groter)
  • Stuk behang, cadeaupapier of kaftpapier van minimaal 30x40cm
  • Krijtverf
  • Kwast
  • Krijt
  • Stanleymesje

 

Werkwijze:

Eigenlijk is het vrij simpel. Je neemt het achterwandje uit de fotolijst en beschildert ‘m met krijtverf, vervolgens goed laten drogen.

 

Je snijdt je behang (of cadeau-/kaftpapier) op maat zodat het als achtergrond van de lijst kan fungeren. Uit het behang snijd je met een stanleymesje twaalf rondjes (of elke willekeurige vorm die jij leuk vindt). Ik heb een plastic beker gebruikt als maat om mijn  cirkels langs uit te snijden.

 

Leg het uitgesneden behang op de met krijtverf beschilderde achterwand en op de zichtbare stukjes krijtverf zet je met een krijtje achtereenvolgens de cijfers 1 t/m 12 (voor iedere maand één).

 

Vervolgens leg je eerst het behang in het fotolijst en dan het achterwandje, zodat je de cijfers door de uitgesneden cirkels ziet. Iedere maand doe je een foto (wel eerst even op maat knippen) van je kleine tussen het behangetje en de achterwand in, zodat je langzaamaan steeds minder cijfertjes ziet.

 

Ik heb er overigens nog een houten labeltje (gekocht bij Fair-Hip) met de tekst “My First Year” aangehangen.

 

Top-kraamcadeau, al zeg ik het zelf

 

 

 

 

 

Lees ook:Inspiratie Pasen #37
Lees ook:DIY: Lampion + Krijtverf = MOOI!
Lees ook:Behang is weer terug?
Lees ook:Knikkers in je schutting? Ja, leuk!
Lees ook:Creatief met krijtverf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>