Behang is weer terug?

Van Moviq mag het weer, behang! En dan liefst zo druk mogelijk. (Of een eigen foto, zoals die hiernaast van Fotomuur.com)Gelukkig is er ook een nieuwe techniek beschikbaar, met smart paper, waardoor het aanbrengen (en verwijderen) veel gemakkelijker wordt:

” Oorspronkelijk behangpapier is veelal vervangen door smartpaper-behang. Bij dit behang bestaat de achterkant niet meer uit papier, maar uit een vlies dat vormvast en sterk is. Daarnaast neemt het geen vocht op, waardoor het niet krimpt of uitzet als het met natte lijm in contact komt.
Je hoeft bij dit type behang niet meer te kliederen met lijm op het behang, maar je smeert de lijm lekker op de muur, om het behang daar vervolgens op te plakken. Over het algemeen ligt de prijs wat hoger dan die van het traditionele behangpapier, maar het wint het aan gemak! ”

Mooi werk dus, dat behangen? Ik heb nog alles gestuukt, maar zit vandaag toevallig in een hotel aan te kijken tegen een fotobehangetje, en dat staat toch wel leuk.

Lees ook:Leef je uit met behang!
Lees ook:Tip: Breiwerk als behang
Lees ook:KitchenWalls: behang je keukenmuur!
Lees ook:Kerst-idee #13: Feestelijke mini-boompjes
Lees ook:Stoer! Een echte muur in je huis.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Behang is weer terug?

 1. Theo

  ziet er zeker handig uit, maar of het in praktijk ook zo is?

    /   Reply  / 
  1. John

   Fotobehang is erg leuk voor op de muur want je hele kamer wordt er anders door. Opplakken valt hard mee, ik heb pas een fotobehang gekocht bij een webwinkel en ik ben erg blij met het resultaat.

     /   Reply  / 
 2. Marielle

  Hoi, ik heb ook pas een fotobehang gekocht, bij de site Muurmode. Het opplakken viel mij ook erg mee. Ik heb wel een vliesbehang genomen omdat die wat steviger zijn. Je ziet overigens wel van dichtbij dat het fotobehang minder scherp is, maar van een afstandje ziet het er super uit!

  Mar

    /   Reply  / 
 3. Tom

  Superleuke tip! Heb sinds kort ook fotobehang in mijn huis hang en ik moet zeggen, het is er een stuk gezelliger op geworden. Alle kamers worden er een stuk ruimtelijker van. Ik heb mijn fotobehang bij http://www.fotobehangfactory.nl besteld. Het was zomaar binnen dus ik kon meteen aan de slag!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>