VNG: u overschat de intelligentie van uw lezers

Nou, de censuur sloeg hard toe! Het overheidsgefinancierde clubje, “de borrelclub voor burgemeesters die indien nodig keihard opkomt voor de belangen van Emmen en Geleen in politiek Den Haag” gaf mij te kennen dat ze hun logo niet op de wonen.blog.nl site wilden zien. ??? Oh, in dit stukje! De perswoordvoerster belde om te zeggen dat ze het niet leuk vond. Wat? Dat ik schreef dat “de brief is een soort knieval voor Het Rijk met de smeekbede om toch vooral niet in te grijpen”? Nee, het ging om het logo.

Na mijn vriendelijke afwijzing van het verzoek kwam dan gisteren per mail de sommatie en de dreiging van een kort geding. Per mail, dat is modern! Dan weten ze vast ook wel dat het logo een deeplink is.

En dus vervolgt de huisjurist van de VNG:”Zoals ik u al eerder schreef, voldoet uw plaatsing van het beeldmerk op uw website niet aan de vereisten die de wet stelt om een uitzondering op de hoofdregel in het kader van het citaatrecht toe te staan. Daarmee is de plaatsing van het logo van de VNG door u op de site http://wonen.blog.nl/fiscaal/2008/11/21/vng-verwacht-dat-lokale-lasten-harder-stijgen-dan-inflatie, in strijd met de wet. ”

Nou dat denk ik toch niet. De aankondiging van een bespreking van een brief ana de kamer van de VNG mag best vergezeld gaan van het zelfgekozen beeldmerk van die organisatie. Net als de nieuwsberichten over werktijdverkorting bij Hoogovens, Stakingen bij Albert Heijn en nieuws over een ministerie. Wat een poeha!

Kijk ook maar eens op de blog van Arnoud Engelfriet, in Internet gespecialiseerd jurist, wat hij van de houding van deze door de overheid gefinancierde lobbyclub vindt: http://blog.iusmentis.com/2008/12/03/vng-wil-haar-logo-niet-bij-nieuwsberichten-hebben/

En bedenk zelf maar wat je van dit citaat vindt: “De VNG heeft er belang bij dat zij controle houdt over de wijze waarop haar beeldmerk wordt gebruikt. Dit mede om onduidelijkheid bij haar leden en of derden over standpunten van de VNG, te voorkomen.”  Aan de telefoon gaf de VNG mij te kennen dat ik waarschijnlijk de intelligentie van mijn lezers overschat als ik er van uit ga dat er geen verwarring op zou treden.

Lees ook:Wat doe jij met je #echtepost?
Lees ook:Nieuwe website voor Het Arsenaal
Lees ook:VNG verwacht dat lokale lasten harder stijgen dan inflatie
Lees ook:Wonen.blog nu ook over interieur
Lees ook:Nieuwe blogger voor Wonen.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>