Architecten willen meer werk

Komende donderdag gaan de leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in gesprek met de ministers van deze beleidsterreinen. De Bond van Nederlandsche Architecten (BNA) schreef als voorzetje onlangs al een brief aan de Tweede Kamer. Daarin schreef de beroepsorganisatie dat ‘de inrichting van Nederland om meer architectuurbeleid vraagt, met meer visie en ambitie dan het vorige kabinet toonde'.  Tussen de regels door lees ik daarin het eigenbelang: meer beleid leidt immers tot meer werk voor architecten. Of is dat al te simpel geredeneerd?

 

De maatschappelijke problemen en (toekomstige) ruimtelijke vraagstukken waarmee Nederland te maken heeft, vragen om een gedegen architectuurbeleid met aandacht voor ruimtelijke kwaliteit, schrijft de BNA.
De bond wil van de Tweede Kamer een zelfstandige, herkenbare en inspirerende Nota Architectuurbeleid 2009-2012, waarbij de samenhang tussen architectuur, ruimtelijke kwaliteit en maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken helder is verankerd. ‘Zorg ervoor dat dit beleid breed doorwerkt in andere beleidsvelden en sectoren als agribusiness, water, infrastructuur, onderwijs, economie (vestigingsklimaat), sociale cohesie, toerisme, herstructurering, bevolkingsdaling en klimaat.'

Lees ook:‘Kwaliteitsteams’ voor goede architectuur
Lees ook:De Kunst van de Gemeenschap
Lees ook:Opening Expositie ‘Urban Flow’ in Aorta
Lees ook:Rapport: doelstelling huizenbouw onhaalbaar
Lees ook:NVM ongerust over huizenprijzen Randstad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>