Duizend en één badkamerideeën

1773Banner13toiletDe badkamer staat hoog op het verlanglijstje van verbouwingswensen. Waarschijnlijk omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn om deze ruimte om te toveren in jouw droombadkamer. Zo’n droombadkamer ziet er voor iedereen anders uit. De één wil een privé spa om ’s avonds heerlijk te relaxen. De ander juist een praktische ruimte waar ook plaats is voor de wasmachine en droger. Neem eens online een kijkje bij Tegeldepot en laat je inspireren door het grote assortiment sanitair en tegels.

Wat zijn je verbouwingswensen?

Wil je je complete badkamer verbouwen of wil je de bestaande opknappen? Wil je de tegels vervangen? Ga je de indeling veranderen? Allemaal vragen waar je voordat je gaat verbouwen goed over moet nadenken. Ga je de hele indeling veranderen dan moeten ook de leidingen verlegd worden. Dit is vaak een stuk duurder, maar het geeft je wel de mogelijkheid om de indeling te optimaliseren.

Voor wie is de ruimte bedoeld?

Als er meerdere mensen gebruik maken van de ruimte ontkom je er niet aan om hier rekening mee te houden met de verbouwing. Voor een gezin met kinderen zijn twee wastafels zeker geen overbodige luxe. Zo voorkom je ’s ochtends een filevorming voor de badkamerdeur. Ben je alleen of met z’n tweeën dan kun je iets creatiever omspringen met de ruimte. In zo’n geval is een losstaand bad die relatief veel ruimte inneemt wel een goed idee.

Welke sfeer wil je dat de ruimte uitstraalt?

De sfeer is heel persoonlijk maar moet wel passen bij waar je de badkamer voor wilt gaan gebruiken. Wil je er een soort hammam van maken, kies dan voor mozaïek tegeltjes in warme kleuren met bijpassend badkamermeubilair. Mooie gekleurde accessoires maken deze sfeer compleet. Ga je voor een praktische ruimte dan is een mooie strakke inrichting een goede optie. Kies tegeltjes in basiskleuren zoals wit, grijs en zwart en badkamermeubels met veel opbergruimte.

Geen reacties // Reageer