Help, mijn vrouw is klusser! – dé Verbouwing

Ongeveer twee jaar geleden hebben wij een prachtige twee-onder-één-kap-woning uit 1929 gekocht en de afgelopen jaren stonden daarom in het teken van sparen voor dé verbouwing. Van buiten is het huis een echt plaatje (al kan het wel een likje verf gebruiken) en met bijna 600 vierkant meter perceeloppervlak heeft het veel mogelijkheden. Maar van binnen is het vrij klein en vraagt het aardig wat onderhoud. Aangezien ik ook het hoognodige kluswerk doe voor de verbouwing, zal ik jullie up-to-date houden van alle ontwikkelingen in mijn verbouwingsdagboek, genaamd “Help, mijn vrouw is klusser!”

 

De situatie

 

Toen we het kochten zag het er als volgt uit:

 

Bron: Google Street View

 

Inmiddels hebben we de oprit verbreed en dus de voortuin verkleind, er is een schutting ter afscherming van de achtertuin gekomen en de achtertuin is deels opnieuw betegeld (de vijver moest plaatsmaken voor een groot terras). Afgezien van een paar lelijke bomen, is de tuin een droom: kippenhok (dus altijd verse eitjes ), grasveldje, groot terras én mijn eigen moestuin!

 

Binnen daarentegen is de situatie als volgt:

  • Onze meterkast is gedateerd heeft en heeft slechts drie groepen waarvan één groep zwaar overbelast is. De vaatwasser, droger en waterkoker tegelijk aanzetten is daarom zéér onverstandig Daarbij zit de meterkast op een onlogische plek.
  • We hebben weinig uitzicht over de prachtige achtertuin. Daarom willen we de keuken, die ook aan vervanging toe is, naar de voorkant verplaatsen en achter uitbouwen om daar de zithoek creëren.
  • De badkamer is niet meer dan een douchecel met bruine tegels, welke ooit zijn overgeschilderd maar waar nu de verf vanaf bladdert. De badkamer zit trouwens beneden en moet naar boven verplaatst worden, maar daarvoor moet het boven eerst uitgebouwd worden.
  • De wc was ook ooit bruin en is nu net als de badkamer “afgebladderd wit” en mist een fonteintje. Ook zit het op een onlogische plek in het huis.
  • Boven hebben we geen wc en verwarming, ook is het boven niet geïsoleerd. Om nog maar niet te spreken van hoe piepklein het boven is!

 

Zo is onze huidige benedenverdieping globaal ingedeeld:

 

Het huisje was oorspronkelijk nog veel kleiner en liep vanaf de voorkant (op de tekening rechts) qua diepte maar tot aan de hal, waardoor je dus een mini-woonkamer/-keuken had. De huidige bovenverdieping loopt nog steeds maar tot dat punt:

 

 

De droom…

 

De droomsituatie is een compleet andere indeling. Hiervoor wordt zowel de beneden- als de bovenverdieping uitgebouwd. Dit is de geplande indeling beneden:

Ideaal zou zijn om de hele wand aan de kant van de achtertuin te vervangen door een grote harmonicadeur. Op deze manier kan de woonkamer één geheel vormen met het terras. Maar… daar zit een flink prijskaartje aan dus dat blijft voorlopig bij dagdromen

 

De keuken komt aan de voorkant en de wc gaat naar de hal. Zoals je ziet is er ook geen badkamer meer op de benedenverdieping, dus deze moet naar boven, maar waar? De overloop boven krijgt een flinke dakkapel waar een kleine (voorlopige) badkamer wordt geplaatst. In een later stadium willen we boven ook verder uitbouwen.

 

Kortom, flinke plannen, die we in stapjes zullen uitvoeren. Ik hou je op de hoogte!

 

 

Lees ook:Droomhuis in Amsterdam
Lees ook:10x gave wasmanden
Lees ook:Tips om de tuin in te richten bij een nieuwbouwwoning
Lees ook:Televisie in de badkamer
Lees ook:Slimme opruim tip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>