50-plusser geeft toe: interieur is belangrijker dan uiterlijk

Kleren kopen of nieuwe meubels uitzoeken? Vreemd genoeg kiezen vrouwen van boven de 50 tegenwoordig voor het laatste. Ze hechten meer belang aan een perfecte inrichting van hun huis dan aan het eigen uiterlijk. Dat blijkt uit een rondvraag die uitgevoerd werd door Isme.com, een Britse online winkelketen. Volgens hen hechten vrouwen van die leeftijdsgroep zodanig veel belang aan hun thuis, dat 44 procent daar liever tijd doorbrengt dan in het gezelschap van familie of vrienden. De gemiddelde 50-plusser geeft jaarlijks dan ook bijna 700 euro uit aan kleine items die hun huis gezelliger maken, terwijl ze aan hun eigen uiterlijk slechts de helft van dat bedrag besteden.
Interesses
Psychologe Susan Quilliam legt uit: “De enquête toont aan dat de interesses van een vrouw verschuiven naarmate ze ouder wordt. Als twintiger hou je van kleren, vrienden en reizen. Dertigers krijgen interesse in huizen en de inrichting ervan. Dat wordt echter snel overspoeld door een focus op kinderen, die ook dominant blijft bij veertigers.”

“Maar wanneer de kinderen het nest verlaten, herontdekken vijftigers hun eigen huiselijke ruimte en op die manier ook hun emotionele ruimte. Dat kan verklaren waarom de ondervraagde vrouwen liever thuisblijven dan tijd doorbrengen met anderen.”

Tijdverdrijf
Voor de meeste vrouwen is verveling de grootste motivatiebron om hun huis te vernieuwen. Aangezien ze op (brug)pensioen zijn en hun kinderen niet meer thuis wonen, moeten ze op zoek naar een ander tijdverdrijf. Daarnaast gaf ook één vijfde aan dat ze niet willen onderdoen voor de huizen van hun vriendinnen, terwijl 15 procent aangemoedigd wordt door interieurprogramma’s op televisie.

Bron: hln.be

Lees ook:‘Mannen willen geen rommel in huis’
Lees ook:Inwoners Utrecht schitteren op cover nieuwe IKEA catalogus
Lees ook:Zelf je huis verkopen, dat kan natuurlijk ook!
Lees ook:Dat dezelfde ruimte er zo verschillend uit kan zien (2)
Lees ook:Lezeressen van woonbladen big spenders

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “50-plusser geeft toe: interieur is belangrijker dan uiterlijk

  1. Pingback: 50-plusser geeft toe: interieur is belangrijker dan uiterlijk – Blog.nl (Blog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>