DIY: tips om je eigen Gallery Wall te maken

De zogenaamde “Gallery Walls” zie je overal: in interieurtijdschriften, woonprogramma’s etc. Ik vergelijk het zelf altijd met een real-life Pinterest bord. Maar hoe zorg je er nou voor dat het er niet uit gaat zien als een bij elkaar geraapt zooitje plaatjes? Op de Studio M Designs blog werd een aantal goede tips gegeven die ik hier graag met jullie deel, waarbij ik meteen wat leuke voorbeelden van Gallery Walls heb opgezocht.

 

Kies allereerst een stijl waarin je jouw Gallery Wall wil maken. Op die manier is het makkelijker om gericht naar de juiste afbeeldingen of objecten te gaan zoeken. De uitgesproken vintage/antieke/klassieke stijl op deze muur is hier een goed voorbeeld van:

Beeldcitaat: http://evolution-home.com/wp-content/uploads/2014/02/d4dc18838f846c9f9d6796fdfb6d63eb.jpg

Vervolgens kies je het kleurenpalet dat je wil gebruiken. Voorbeelden zijn zwart-wit, sepia, pastelkleuren, felle kleuren, enzovoort. Doe wat jij mooi vindt. Zoals deze Gallery Wall met rode accenten:

Beeldcitaat: http://i481.photobucket.com/albums/rr179/ misscapitalcityminnesota/worleyhouseblog/gallerywallbanner.jpg

Speel met verschillende maten lijstjes voor een levendig geheel. Als je het juist strak wilt houden, ga je voor dezelfde maten lijstjes:

Beeldcitaat: http://www.everydayemily.com/wp-content/uploads/2012/05/WW-Gallery-walls-4.jpg

Zorg voor ongeveer gelijke afstanden tussen en rondom de objecten aan je muur:

Beeldcitaat: http://hgtv.sndimg.com/HGTV/2012/05/09/Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-3-20×200-Blue-Wall-White-Frames_s4x3_lg.jpg

Personaliseer je muur met eigen foto’s, kunstwerkjes of verzamelingen. De ultieme persoonlijke muur is natuurlijk die vol met familiefoto’s:

Beeldcitaat: http://i1144.photobucket.com/albums/o495/waldenbunch/Decorating/GalleryWall6.jpg

Het mixen van type objecten zorgt ook voor een levendig geheel. Zoals het toevoegen van een spiegel in de mix:

Beeldcitaat: http://theinspiredroom.net/wp-content/uploads/2011/03/gallery-wall_domino.jpg

Voordat je eindigt met allemaal gaten in je muur en nog geen schilderij hebt hangen, is het handig om je collage aan schilderijtjes en objecten eerst op de grond te leggen totdat je de juiste mix en opstelling hebt. Vervolgens ga je maten nemen en teken je op je muur uit waar de spijkers/schroeven moeten komen. Ten slotte maak je een foto van je Gallery Wall op de grond zodat je tijdens het ophangen van de objecten nog weet hoe je wil dat je objecten hangen.

 

Het is een superleuke manier om je kamer te personaliseren. Daarnaast zie ik het als een goedkope variant op een kunstwerk aan je muur. Daar komt nog eens bij dat het een flexibele verzameling van objecten is, aangezien het een kleine moeite is om de inhoud van de lijstjes te verwisselen.

 

Hoop dat je wat met deze tips kan!

 

 

Bron: http://thestudiomdesigns.blogspot.nl

 

Lees ook:Inspiratie Pasen #36
Lees ook:Beken Kleur: Radiant Red
Lees ook:Moodboard van de week: Scandinavisch wonen (incl. tips!)
Lees ook:De hippe kussens van FEST Amsterdam
Lees ook:DIY: zeepjes die te mooi zijn om te gebruiken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>