Ook Rotterdammers in de problemen door paalrot

Rotterdam heeft funderingsproblemen. En niet zo'n beetje ook. Het Platform Fundering krijgt vanuit de hele stad klachten. Honderden zijn het er inmiddels. Volgens het Platform gaat het om een probleem dat zich verspreid over de stad en op grote schaal voordoet. Volgens de gemeente gaat om incidentele gevallen. Een journalist van het AD zit er bovenop en schreef er deze maand uitgebreid over.

Inwoners van Dordrecht weten hoe het is om met een rotte fundering te zitten. Maar zij krijgen tenminste nog financiële steun van hun gemeente. Hoewel 6800 euro natuurlijk een schijntje is ten opzichte van de 60.000 euro die een hersteloperatie per huis – minstens – kost. Rotterdammers hoeven voorlopig niet te rekenen op een bijdrage hun gemeente. De verantwoordelijke wethouder Karakus wil eerst afwachten wat het onderzoek van de Nieuwe Unie oplevert..

Niet leuk als je net een huis van je woningbouwvereniging hebt gekocht. Dat overkwam een aantal zeer ongelukkige mensen in het Oude Westen van de stad. Maar voor een woningbouwvereniging zelf is het ook geen pretje. De Nieuwe Unie heeft na veel aandringen besloten onderzoek te laten doen naar mogelijke funderingsproblemen in het Oude Westen. 1100 van de 2500 woningen die de Nieuwe Unie daar bezit staan op houten palen. Als die allemaal een rottende fundering hebben… Uitslag volgt, in mei.

Wat de problemen in Rotterdam veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Sommige mensen geven de schuld aan de bouwwerkzaamheden bij het Centraal Station en het Museumpark. Het grondwaterpeil zou zijn gezakt door het diepe graven en het wegpompen van water in de bouwputten. Dat kan. Wat ook kan, is dat het riool lekt. Daar zijn wel vaker problemen mee, het resultaat van achterstallig onderhoud.

En dat is dan ook meteen het antwoord op de vraag: waarom is de rioolheffing in mijn gemeente ineens zo schandalig hoog? Achterstallig onderhoud.

Lees ook: Dordrecht blijft worstelen met paalrotaffaire

Lees ook:Fundering half miljoen huizen in gevaar door paalrot
Lees ook:Gemeente Dordrecht blijft worstelen met paalrotaffaire
Lees ook:Rioolleiding kapot in West Friesland
Lees ook:Rotterdam gaat indikken, niet uitbreiden
Lees ook:Rotterdam koopt bezit huisjesmelker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook Rotterdammers in de problemen door paalrot

  1. L. Buoncuoro

    Er zijn de laatste tijd ook een hoop huiseigenaren die hun huis te koop hebben staan om onder hun funderingproblemen uit te komen. Soms staat het erbij, maar het wordt ook vaak verzwegen. Vaak is de Vereniging van eigenaren ook nog niet actief of heeft deze een lege kas. Wij hoorden ook van een huis in de Dunantstraat in Rotterdam Coolhaven waar de eigenaar een funderingsonderzoek weigerde terwijl bouwkundig onderzoek wel aangaf dat er extra risico’s zijn bij enkele huizen in de Dunantstraat. In feite ontduikt de huiseigenaar dan zijn meldingsplicht als hij funderingsproblemen verzwijgt. Bij weigering van zo’n onderzoek weet meteen dat je alert moet zijn. Bij twijfel altijd een onderzoek laten doen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>