DIY Herfst Potpourri (maar dan niet tuttig!)

Er zijn voor deze DIY van Woontrendz twee opties: 1) je maakt de potpourri zelf of 2) koop de potpourri kant-en-klaar en dan kan hoef je alleen de laatste DIY-stap nog te doen :)

 

 

Bron: Woontrendz

Bron: Woontrendz

 

Allereerst je jas aan en de natuur in! Verzamel de mooiste ingrediënten, zoals mos, bladeren en  bloemen. Kies alleen voor dingen die al droog zijn. Nadat je het een dagje op een donkere plek hebt laten drogen, kan je aan de slag:

 

1. Meng je verzameling uit de natuur in een schaal met bijvoorbeeld wat kaneelstokjes of lavendel. In een apart schaaltje meng je fijngemalen specerijen met wat druppeltjes geurolie (tip: toevoeging van iriswortelpoeder zorgt ervoor dat geuren beter hechten). Deze twee mengsels doe je vervolgens samen.

2. Doe het mengsel in een luchtdichte pot en laat deze op een warme, donkere plek staan. Af en toe moet de pot geschud worden. De potpourri moet zeker een week of zes drogen (vandaar de optie om kant-en-klaar potpourri te kopen)

3. Voor het effect op de foto: leg sinaasappelschijfjes op bakpapier en laat ze op de verwarming drogen

4. De potpourri, met evt. wat kralen en de gedroogde sinaasappelschijfjes rijg je aan een koord en hang je op aan een oude tak.

 

Mijn (ietsje luiere) variant voor hetzelfde effect als op de foto maar dan zonder de lekkere geur: sla het hele potpourri-verhaal over en verzamel mooie bladeren, om ze vervolgen met de gedroogde sinaasappelschijfjes, de kralen en bijvoorbeeld een kaneelstokje aan het koordje te rijgen.

 

 

 

 

 

Lees ook:DIY Tekstwolk aan je muur
Lees ook:DIY: Lampion + Krijtverf = MOOI!
Lees ook:Creatief met krijtverf
Lees ook:Kerst-idee #7: kersttrend “vouwen” gespot
Lees ook:DIY-DinsDag: houten kralen zijn hip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>