Ken je klassiekers #3 – Knotted Chair by Marcel Wanders

Beeldcitaat: http://www.marcelwanders.com/media/ 128667/cappellini_knotted_chair_miniature ___egg_vase.jpg

Met de Knotted Chair, een ontwerp uit 1996, werd Marcel Wanders wereldwijd bekend. De stoel is ooit ontworpen voor het Dry Tech I project van Droog. Tot 2011 werd deze lichtgewicht stoel geproduceerd door Cappellini. Nadat in 2011 er 1.000 van gemaakt waren is het onderdeel geworden van de Personal Editions collectie. De stoel staat tegenwoordig in de permanente collecties van meerdere musea in binnen- en buitenland.

 

In deze stoel wordt handwerk gecombineerd met industriële technieken, waarbij de naam van de stoel al een deel van het productieproces verraadt.

 

Marcel Wanders is inmiddels een bekende naam in design-land. In 1988 studeerde hij cum laude af aan ArtEZ in Arnhem. In 1995 opende hij zijn studio in Amsterdam, waarna hij in 1996 dus de Knotted Chair ontwierp. Inmiddels heeft hij vele awards binnengehaald en is hij sinds 2001 co-founder van het bekende label Moooi. Meerdere van zijn ontwerpen zijn te bewonderen in musea binnen en buiten Nederland.

 

Bron: www.marcelwanders.com

 

 

Lees ook:Marcel Wanders Pinned Up in het Stedelijk
Lees ook:Marcel Wanders’ Cyborg
Lees ook:Marcel Wanders ontwerpt illusies voor Graham & Brown
Lees ook:ArtEZ Finals 2014
Lees ook:Marcel Wanders in bad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>