Studenten boffen in Groningen

In Groningen boffen de studenten met de plannen voor nieuwe huisvesting. Woningcorporatie IN laat in de binnenstad een complex met acht zelfstandige studentenwooneenheden en 72 kamers bouwen. De oplevering is in november 2008. En dan wordt er door woningcorporatie Nijestee ook nog een oude textielfabriek omgebouwd, waardoor er op korte termijn nog eens 159 studentenwoningen bijkomen in Groningen.Het complex van IN wordt gebouwd rond een U-vormige binnenplaats op de eerste etage, 60 vierkante meter groot. Vier torentjes sieren de hoeken van het gebouw. Op de benedenverdieping komt een parkeergarage voor 24 auto’s. Daar komen ook de acht zelfstandige woningen.
Woningcorporatie Nijestee doet een flihnke duit in hetzakje met 159 studentenwoningen in het centrum van Groningen. Een leegstaande textielfabriek en oude gebouwen van de Sociale Dienst worden omgetoverd tot prachtige nieuwe zelfstandige appartementen speciaal voor studenten/jongeren. Het project is ontworpen door Herwin Dietvorst van Artes Architecten.
Onder het gebouw komt een fietsenkelder aaar alle inwoners hun fiets kunnen stallen. In het midden van het gebouw, waar zich de trappen bevinden, zijn lichtkoepels in het dak geplaats voor een goede lichtinval.

Lees ook:Lawaaiflat voor studenten conservatorium
Lees ook:Grunobuurt in Groningen op de schop
Lees ook:Definitief ontwerp Energy Academy Europe
Lees ook:Kredietcrisis: Woningbouwvereniging koopt huizen terug van ex-huurders
Lees ook:Penthouse in een watertoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>