Strijd om hoogste woontoren

Woontoren Montevideo in Rotterdam kan nog maar drie jaar prat gaan op de titel ‘hoogste woongebouw van Nederland'. Vandaag is de bouw begonnen van woontoren New Orleans, een klein stukje verder op de Wilhelminapier. Dit wordt een kolos van 158 m hoog, bijna 6 (!) meter hoger dan Montevideo. Hoe zou het zijn, wonen op zo'n grote hoogte? Hoogtevrees moet je zeker niet hebben. Ik heb wat zitten knippen en plakken om een ruw idee te geven van de twee wolkenkrabbers. hoogste woontorensVesteda ontwikkelt in woontoren New Orleans circa 166 luxe huurappartementen en 72 koopappartementen. Op de begane grond van New Orleans komt nieuwe huisvesting voor Theater Lantaren/Venster.

De bouw moet begin 2010 klaar zijn. New Orleans is een ontwerp van de Portugese architect en Pritzker Prize-winnaar (1992). Vesteda is een beleggingsfonds in het duurdere woonsegment. In Rotterdam heeft Vesteda al woontorens als De Hoge Heren (102 m) en Montevideo (152 m), in Amsterdam Detroit en Boston en in Den Haag La Fenêtre en de Toren van Siza.

New Orleans moet de eerste toren worden in een rij van vijf die in de komende jaren gebouwd zullen worden aan de zuidzijde van de pier. Benieuwd of die nog hoger worden.

Lees ook:Hoogste woontoren van Nederland afgelopen zaterdag geopend
Lees ook:BNA-prijs voor woontoren Eindhoven
Lees ook:Rijksbouwmeester oordeelt over bouw woontoren
Lees ook:Maastoren wint FGH Vastgoedprijs 2010
Lees ook:Nieuwbouw kasteel met appartementen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>