Handig voor shop-a-holics: wonen boven een winkel

Er wordt door veel mensen nagedacht over een oplossing van de woningnood. En sommigen van hen komen met hele snuggere oplossingen. Wonen boven winkels! Natuurlijk! Dat lost ook meteen een paar andere problemen op. Dat ik daar niet zelf opgekomen ben.

 

Er staan naar schatting zo'n 40.000 etages leeg in de Nederlandse binnensteden. En er is vraag naar meer dan 80.000 huurwoningen. Tel uit je winst. Dat de winkelcentra in de binnensteden daardoor ook minder ‘unheimisch' en dus leefbaarder en veiliger worden, is mooi meegenomen. En daarnaast zou het volgens enthousiaste voorstanders ook werkgelegenheid bevorderen en verpaupering tegengaan. Zo veel voordelen… Je vraagt je af waarom die etages niet allang verhuurd zijn.

Lees ook:Blok wil commerciële activiteiten woningcorporaties aan banden leggen
Lees ook:Wie veroorzaakt stagnatie woningbouw?
Lees ook:Sociale huurwoningen moeten verkocht worden
Lees ook:Buitenkansje: huurwoningen te koop voor de helft van de waarde
Lees ook:Illegale onderverhuur wordt echt afgestraft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>