Archief: januari 2012

Zo kan het ook: makelaarstaal

Mevrouw Janszen blogt over vanalles en nog wat, maar 1 rubriek heeft mijn speciale aandacht. De categorie ‘Makelaarstaal’. In deze berichtenserie laat zij foto’s zien van huizen, waarbij zij in “makelaarstaal” een humoristisch stukje tekst erbij zet. Een recent voorbeeld:

Dit aanbod is speciaal voor de luxe reizigers onder ons, die hun geriefelijke huis niet meer willen verlaten. In deze studio vindt u namelijk de gehele wereld onder handbereik. Wat is er heerlijker dan vanuit een zacht en warm bed uw reizen virtueel te beleven onder het genot van een drankje en uw lievelingsmuziek?

Het originele kunstwerk aan de muur maakt het plaatje helemaal compleet en biedt uitzicht op een prachtig kasteel. Het zou zomaar uw volgende stekje kunnen zijn. Maar als wij in uw hart kijken, dan zien we dat u hier nóóóóóit meer weg wilt. Wij geven u geen ongelijk beste huurder, dus haast u met het maken van een afspraak!

Ik vind dit grappig
Lees meer ‘Makelaarstaaltjes’!

 

DIY: Boekensteunen zelf maken

Kijk eens wat voor mooie DIY / doe-het-zelf boekenplanken ik online vond!

Op het weblog van Petra van Breda, huisraadenmeer.blogspot.com, vind je de complete beschrijving. Het enige dat je hiervoor nodig hebt: een plekje aan de muur, een paar mooie oude boeken, bijvoorbeeld voor een paar cent bij de Kringloop en natuurlijk wat gereedschap.

Mocht je zelf niet zo klusserig zijn… kijk dan je partner of de buurman eens lief aan

Buitenverlichting werkt preventief tegen inbraak

Buitenverlichting staat bij veel mensen vooral bekend als een bron van sfeer in de tuin. Door de tuin van de juiste buitenlampen te voorzien ontstaat er, net als binnen, een bijzondere sfeer. Zo is het mogelijk om in de tuin plaats te nemen voor bijvoorbeeld een drankje tijdens een zwoele zomeravond. Daarnaast wordt de tuin natuurlijk een verlengstuk van de woning wanneer deze op een sfeervolle manier is verlicht. De buitenverlichting kan echter ook een ander doel dienen, namelijk de veiligheid van zowel de tuin als de woning. Lees verder

ADV: Trendy zitbanken bij webwinkel Fashion for Home

Zitzakken Fashion for Home

Trouwe klantenkring door eersteklas product en service

Iedereen is soms toe aan een verandering in huis, echter vaak reiken de financiële middelen niet. Weinig mensen denken bij de aanschaf van meubelen eraan om via het internet te bestellen. Wist je echter, dat je op die manier gemakkelijk honderden euros kunt besparen? Design meubelen op fashionforhome.nl zijn van uitstekende kwaliteit en besparingen die kunnen oplopen tot wel 70% in vergelijking met winkelprijzen zijn niet uitzonderlijk. Fashion for Home heeft een deskundig team van ontwerpers die de laatste trends op het gebied van wonen volgen en voortdurend met innovatieve designs komen. De klant bepaalt mee welke ontwerpen ook daadwerkelijk in de webshop komen, omdat ze via de site kunnen stemmen op het ontwerp dat ze het beste en mooiste vinden. Fashion for Home werkt met de beste materialen en kan daardoor een lange levensduur van de meubelen garanderen. Met een nederlandstalige klantenservice die voor, tijdens en na het productieproces klaarstaat voor alle vragen en opmerkingen die je hebt is het niet verwonderlijk dat deze groothandel sinds jaren een tevreden klantenkring heeft opgebouwd.  Lees verder

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Zo, de kerstspullen zijn opgeruimd. Elk jaar krijg ik dan zo’n leegte-gevoel. De plek van de kerstboom moet opgevuld worden. En zoals de alom bekende reclame al zegt: kerstboom eruit, kamerplant erin. Op naar het tuincentrum dus. Of hoewel… bij de bouwmarkten als Gamma, Karwei en Praxis verkopen ze tegenwoordig ook wel eens planten. Ook op de markt kun je je lol op. Veel plant voor weinig geld. Hoewel ik altijd bang ben dat ze hun blaadjes verliezen of gewoon doodgaan als ik ze vanuit de koude markt naar mijn warme huis sleep. Toch een tripje tuincentrum dus. En dan nog kiezen…  Mijn favoriet is altijd een Yucca… maar misschien wil ik ook wel eens wat anders. Wat is jouw favoriete kamerplant?

 

Uitverkoop!

Hoera! Het nieuwe jaar is begonnen en dat staat gelijk aan: uitverkoop! Een paar jaar geleden kochten wij in november een nieuwe bank. Terwijl deze nog niet geleverd was, begon de uitverkoop in de woonbranche in januari. Wij baalden, want het scheelde een paar honderd euro met de prijs die wij voor de bank betaalden. Lief vragen, smeken, boos worden… niets hielp. We kregen geen extra korting. Terecht natuurlijk ook, als je het vanuit het oogpunt van de ondernemer / winkelier bekijkt. Zou ik ook niet doen als ik hen was. Maar wij leerden er een goede les van. Meubels… die koop je in de uitverkoop. In januari dus. Lees verder