Badkamer inspiratie

10119Als je van plan bent om je badkamer te gaan renoveren of wanneer je toekomstige woning een nieuwe badkamer nodig heeft, dan is het goed om je vooraf te laten inspireren door de nieuwste badkamertrends. Er komt namelijk veel bij kijken om een nieuwe badkamer uit te zoeken en te laten plaatsen. De ontwikkelingen staan niet stil en innovaties volgen elkaar razendsnel op. Naast de traditionele badkamerwinkels kan je ook op het internet een heleboel inspiratie op doen op het gebied van badkamers. De website van Megadumptiel.nl is hier een voorbeeld van.

Duurzaamheid

Badkamerfabrikanten spelen met hun producten massaal in op duurzaamheid. Consumenten vinden naast het besparings- ook het milieu aspect belangrijk. Door besparende producten op de markt te brengen die gemaakt worden van verantwoord materiaal voldoen de badkamerfabrikanten aan de eisen en wensen van de hedendaagse consument. Zo zijn kranen standaard voorzien van waterbesparende elementen en badkamerverlichting van LED-lampen. De aanschafprijzen zullen vaker wel hoger liggen, maar laat dat niet de reden voor je zijn om voor een goedkopere maar milieubelastende alternatief te kiezen. Op langer termijn haal je echter de investering eruit doordat je gaat besparen op je water- en elektriciteitsverbruik. Door voor duurzame producten te kiezen maak je een bewuste keuze waar vele voordelen aanhangen.

Trends

Grote spiegels met ingebouwde verlichting is één van trends op dit moment. Door te kiezen voor een grote spiegel lijkt je badkamer optisch groter en de ingebouwde verlichting zorgt voor extra sfeer. Op het gebied van tegels voeren de grote- en retrotegels, de boventoon. Retrotegels zijn mooi te combineren met strakke elementen, dit zorgt er ook voor dat de badkamer niet oubollig oogt. Met grote tegels zorg je voor diepgang en rust in je badkamer, dit komt doordat het aantal voegen tot het minimum beperkt wordt. Een wellicht wat vreemde trend voor in de badkamer, maar planten kunnen in de badkamers van 2016 niet ontbreken. Planten geven kleur en het brengt een ontspannen sfeer in de badkamer. Het maakt niet zo zeer uit of je voor een grote, kleine of hangende plant gaat zolang het maar in balans is met de totale uitstraling van je badkamer.

Geen reacties // Reageer