Schuifpuien van kunststof en aluminium voor perfecte isolatie en gemak

kunststof-schuifpuiMeerwaarde voor uw huis: een schuifpui

Een schuifpui zorgt voor veel meer licht in uw woonkamer, waardoor de woonkamer optisch groter lijkt. Als het mooi weer is, is een schuifpui in huis ideaal. De tuin of het balkon worden bij de woonkamer betrokken en geven u een heerlijk vakantiegevoel in uw eigen huis. Een groot voordeel van de schuifpui is, dat er tevens ruimte vrijkomt door de afwezigheid van openstaande deuren.

Isolatie

Het grootste gedeelte van de pui bestaat uit uit glas en vaak wordt gedacht dat hierdoor veel warmte verloren gaat. Niets is echter minder waar. Ook schuifpuien worden voorzien van dubbelglas. Tevens zijn er tegenwoordig isolerende glassoorten. Dit is wel wat duurder in de aanschaf, maar dat wordt weer terugverdiend op de energierekening. Het HR++ hoogrendementsglas heeft bijvoorbeeld een metaalcoating welke de warmte binnenhoud en de zonnewarmte van buiten doorlaat. Hierdoor heeft dit type glas een 2,5 maal grotere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas.

Makkelijk bedienen

Lichte materialen bieden enkele voordelen. Schuifpuien beslaan meestal een vrij groot oppervlakte en daarom is er soms veel kracht vereist bij het openen en sluiten. Kunststof en aluminium schuifpuien zijn veel lichter en dus makkelijker te bedienen. Tevens zijn deze puien van aluminium of kunststof bijna onderhoudsvrij. Een sponsje om het vuil weg te halen is meestal genoeg.

Waar u ook voor kiest, het is belangrijk dat een schuifpui wordt geïnstalleerd door de vakman. Voor een goede isolatie is het een eerste vereiste dat de pui perfect aansluit met de gevel.

Geen reacties // Reageer