3x Onderscheidend vermogen van de tegel

Wonen.blog.nl - TegelsRuimtes in huis van een nieuwe uitstraling voorzien, start met de vraag: wat wil ik op de vloer en de muren? Dit is een belangrijke vraag, je hebt namelijk diverse opties wat betreft materiaalsoorten, en aangezien het een langetermijninvestering is, wil je wel zeker zijn van je zaak. Om een weg in het keuzedoolhof te vinden, belichten we graag de voordelen van tegels ten opzichte van andere bouwmaterialen, zodat je in ieder geval de knoop kunt doorhakken of tegels voor jouw woonwens geschikt zijn.

Water-, vlek- en hittebestendig

Voor vochtige ruimtes in huis, zoals de badkamer, zijn tegels een van de meest geschikte materialen voor op de vloer en wanden. Waar andere materialen met de tijd kunnen gaan schimmelen of kromtrekken zijn tegels waterdicht. Voor de keuken is het prettig dat je er kan knoeien en het materiaal hittebestendig is, ook die taak vervullen tegels. Dit wetende over tegels, kan je al raden, dat tegels dus eigenlijk geschikt zijn voor iedere ruimte in huis.

Vloerverwarming

Laat je tegels plaatsen, denk dan eens aan de mogelijkheid van vloerverwarming. Tegels geleiden als geen ander warmte, en zijn daarom zeer geschikt voor vloerverwarming. Onder een houten vloer kan je ook vloerverwarming laten plaatsen, maar houd er dan wel rekening mee dat daar onderhoud aan verbonden is in verband met uitdroging. Dit is niet nodig bij tegels.

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat de totale oppervlakte van de ruimte wordt verwarmd in plaats van dat alle warmte uit een hoek komt. Dit is aangenaam voor de gevoelstemperatuur, maar ook zeker voor de portemonnee. De thermostaat kan 1 à 2 graden omlaag waardoor je jaarlijks tot wel 6% kunt besparen op de energierekening.

Duurzaam

Wonen.blog.nl - DuurzaamVlekken, die wil je niet hebben in je vloer en op de wand. Waar vlekken in materiaal als behang of tapijt snel intrekken, heb je bij tegels enkel een vochtige doek nodig. De tegels zien er daarna weer piekfijn uit. Daarnaast zijn tegels slijtvast waardoor je, zonder onderhoudsbeurten, jarenlang plezier kan beleven aan je betegelde vloer of wand.
Hopelijk ben je na het lezen van de grootste voordelen van tegels een stuk verder gekomen in het keuzedoolhof!

Geen reacties // Reageer