Archief: april 2012

Cursus: ontwerp je eigen interieurplan!

Petra van Breda is interieurstylist met een passie: lesgeven. En daarom heeft ze de cursus ‘ontwerp je eigen interieurplan’ gemaakt. De cursus is voor mensen die gaan verhuizen, gaan verbouwen of gewoon een nieuw interieur willen. In vier avonden maak je samen met Petra stap voor stap een goed onderbouwd interieurplan. Je leert je woonstijl kennen, krijgt tips over kleur- en materiaalgebruik en staat stil bij zaken als verlichting en indeling van de ruimte. Na de cursus kun je direct aan de slag in je eigen huis!

Lees meer over de prijs en de data. De cursus vindt plaats in Nijhof te Baarn.

 

Ode aan zwart

Met zijn Black&Black collection brengt Nendo in Milaan – tijdens beurs Salone del Mobile -  een ode aan de kleur zwart. Zwarte objecten, van krukjes en kapstokken tot stoelen en een room divider, worden gepresenteerd in een spierwitte ruimte. Zo komen de vormen van de objecten optimaal tot hun recht.

 

Lees verder

Welke Amsterdamse basisschool heeft de mooist versierde kast gemaakt?

22 Amsterdamse basisscholen hebben zich afgelopen maand vol overgave gestort op de ‘kastversierwedstrijd’ van Kewlox designkasten. De leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van deze hoofdstedelijke scholen leefden zich uit door een kast geheel naar eigen smaak te ‘pimpen’. En het resultaat mag er zijn! Kewlox-directeur Lodewijk van Walraven is blij verrast met de mooie inzendingen, die variëren van vrolijk beschilderde kasten, kasten met foto’s van de leerlingen erin verwerkt en kasten waarop teksten zijn aangebracht. De kasten zijn momenteel te bewonderen in de Kewlox-vestiging aan de Overtoom te Amsterdam. Bezoekers van de showroom en de website www.kewlox.nl kunnen tot 25 april hun favoriete kast kiezen, waarna de winnende school voor € 1.500,- aan Kewlox-kasten ontvangt. Lees verder

Gevonden op Marktplaats

Ik vond een weblog dat ik jullie niet wil onthouden. Het heet ‘Gevonden op Marktplaats‘. Zoals de naam van het blog al doet vermoeden, plaatst de eigenaar elke dag zijn persoonlijke Marktplaats-vondsten. In de Jacky van maart 2012 staat het mooi verwoord: Julien Rademaker is designverzamelaar en professioneel Marktplaats-jutter. Hij is dol op mooie tweedehands spullen in huis, en dan het liefst voor een prikkie. Ik kan me daar helemaal in vinden. Afgelopen week blogde hij een wel heel mooi interieurstuk; een ouderwetse gymbok! Volgens Julien geschikt voor een industriële inrichting. Voor mij vooral een herinnering aan gezellige uurtjes tijdens gespijbelde gymlessen.