Een waardevolle inboedel

 Bron foto: http://www.flickr.com/photos/larskasper/8164663870/Veel mensen besteden veel aandacht aan de inrichting van hun huis. Sommige kopen een huis met uitdaging en zijn soms wel een jaar bezig met de verbouwing. Als het dan eenmaal klaar is kun je het tenminste ook echt jouw eigen plekje noemen. Ook als je niet zoveel tijd aan je huis besteedt, zijn het vaak toch die kleine dingen die het jouw huis maken. Die ene tafel van oma, of dat beeldje van die mooie vakantie. Het zijn de dingen die jouw huis het waard maken om ze te beschermen. Je kunt ze niet tegen alles beschermen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je goed verzekerd bent.

Niet verplicht
Veel mensen zien een opstal of inboedel verzekering als een verplichting, maar wist je dat een inboedelverzekering helemaal niet verplicht is? Het is wel verstandig om een inboedel verzekering te nemen, want deze verzekering dekt schade aan alles wat je in je huis kunt verplaatsen. Als je dus een mooie salon tafel hebt gescoord op een antiekmarkt of je hebt net een nieuw bankstel gekocht, dan zijn die met de inboedelverzekering gedekt voor schade. Zelfs het DIY bord wat je misschien gemaakt hebt is dan verzekerd.

Van muur tot dakpan
Maar hoe zit het dan met de spullen die je niet kunt verplaatsen zoals muren, ramen en daken. Die ben je wel verplicht om te verzekeren met een opstalverzekering. Dat heeft een simpele reden: jij hebt geen invloed op het weer. Als er storm is of blikseminslag, dan kun je de schade bij deze verzekering claimen. Of stel dat er een brand is, dan kun jij tenminste weer een nieuwe woning zoeken dankzij de opstalverzekering.

De juiste verzekering
Veel banken proberen bij een hypotheek meteen een inboedel- of opstalverzekering te verkopen. Op zich een prima manier om ervoor te zorgen dat alles in en om je huis verzekerd is, maar vaak kun je met het afsluiten van de juiste verzekering veel geld besparen. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk levert het ook zeker wat op. Misschien heb jij bijvoorbeeld wel een bijzonder schilderij geërfd en is het zaak om deze extra te verzekeren. Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden met het afsluiten van de juiste verzekering.

 

 

Lees ook:Huisje, boompje, verzekeringetje
Lees ook:Verzekering voor je huis nodig? Waar op te letten
Lees ook:Pronkstuk in huis
Lees ook:Diefstal op de bouwplaats levert bouwers een aardig zakcentje op
Lees ook:Almere: 1400 kavels voor particulieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>