Verzekering voor je huis nodig? Waar op te letten

Je hebt eindelijk de sleutels van je droomhuis in handen. Een nieuwe start, wat een rijkdom. Zaak is wel te zorgen voor een goede verzekering. Voor nu, maar ook voor over vijf, tien of twintig jaar. Om je te helpen bij het kiezen van een passende woonhuisverzekering (inboedel- en opstalverzekering) geven we je 5 tips.

  1. Sluit inboedel- en woonhuisverzekering bij voorkeur af bij dezelfde partij. Dit bespaart geld en gedoe bij een schadeclaim. Het voorkomt overlap en eventuele gaten in de dekking. Bovendien geven sommige verzekeraars korting wanneer je meerdere verzekeringen onderbrengt in één verzekeringspakket. Wil je op een eenvoudige manier meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken? Bestudeer de informatie van de consumentenbond over inboedelverzekering.
  1. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Als je een appartement hebt, is de woonhuisverzekering vaak via de Vereniging van Eigenaren afgesloten. Is jouw appartement luxer afgewerkt of ingericht, bijvoorbeeld met een dure badkamer of keuken, dan kan het handig zijn hiervoor een aparte, eigen woonhuisverzekering af te sluiten.
  2. Ben je in het bezit van bepaalde kostbare voorwerpen of collecties (sieraden, antiek of een specifieke verzameling) loop alle dekkingen en uitsluitgevallen van je inboedelverzekering dan goed na.
  3. Laat je geen extra verzekeringen aansmeren. Bekijk ook of je met de verzekering wel echt geld bespaart, als er daadwerkelijk iets aan de hand is. Soms moet je uiteindelijk toch een groot deel zelf betalen. Beoordeel dus kritisch je eigen risico en standaard dekking, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bestudeer goed de verschillen per verzekeraar. Kijk bijvoorbeeld naar de voordelen van een Hema verzekering. Deze woonverzekering groeit mee met de waarde van je huis, waardoor je nooit onderverzekerd bent. Ook biedt de woonverzekering een All Risk dekking voor de onderdelen inboedel en opstal; de meest uitgebreide dekking tegen vrijwel alle schade aan huis en spullen.

Geen reacties // Reageer