Diefstal op de bouwplaats levert bouwers een aardig zakcentje op

Bouwers doen te weinig aan preventie van diefstal op de bouwplaats. Dat staat in het januarinummer van Vereniging Eigen Huis . Er is een aardige verklaring voor: als er iets gestolen is, verhalen de bouwers dat op de verzekering. Vervolgens kopen ze weer met korting in. Tel uit je winst.

Maar er is meer…

Een onafhankelijk bouwkostendeskundige heeft becijferd dat aannemers in Nederland bijna 19% teveel berekenen. Hij zegt dat schade door diefstal daarin al is verrekend. Er wordt gewoon 1 of 2% weggeboekt. Of er komt onder de post materiaal gewoon 5% extra te staan. Net zo makkelijk. En u mag raden wie uiteindelijk het haasje is.

De vereniging voor bouwbedrijven Bouwend Nederland vindt het allemaal heel erg voor haar leden… Erg voor de bouwbedrijven? Sorry hoor, maar tel ik nu verkeerd of wordt de geleden schade zo'n drie keer terugverdiend?

Lees ook:Wie veroorzaakt stagnatie woningbouw?
Lees ook:Kerst-idee #22: servetjes vouwen
Lees ook:Kosten van nieuwbouw gaan flink omhoog
Lees ook:Bouwbedrijven vrezen voor hun winst
Lees ook:Column: Files drijven huizenprijzen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>