Doe meer met je tuinafscheiding

28469Over het algemeen dient een schutting alleen maar als erfbegrenzer en doen we er verder weinig mee. Wanneer je echter de tuinafscheiding een onderdeel van je tuininrichting laat zijn, ziet het geheel er veel minder afgebakend uit. Het maakt daarbij niet uit welk soort schuttingvorm je hebt. Afhankelijk van wat je ermee wilt, speelt wel de materiaalkeuze een rol. Hieronder geven we enkele voorbeelden hoe je de erfafscheiding een onderdeel van je tuin kan laten worden.

Schuttingwand en tuinhuis in een

Het hout wat er voor tuinhuizen gebruikt wordt, is vaak van dezelfde soort als van erfafscheidingen. Door het tuinhuis als het ware tegen de erfafscheiding aan te plakken, verwordt het schuttingdeel meteen de achter-of zijwand van het tuinhuis. Wat ook heel leuk is, is om er een veranda of vlonderterras van het hetzelfde materiaal omheen te leggen.

Erfafscheiding met geïntegreerde vuurplaats

Een open haard of ingebouwde barbecue is een heerlijke luxe voor je tuin. Alleen wanneer je maar beperkte ruimte hebt, wil je die niet midden op je terras. Bij betonnen en stenen schuttingen is het echter prima te doen er een open haard of andersoortige vuurplaats in te bouwen. En klein zitje ervoor en klaar is Kees.

Plantenbakschutting of schanskorf

Je kan er met een plantenbakschutting voor kiezen om een grote muur van bloemen te creëren. Water geven is geen probleem. Met een druppelsysteem heb je continu een lichte bevloeiing waar je vrijwel geen omkijken meer naar hebt. Tip: wissel begroeide schuttingdelen af met houtwerk of bamboe elementen.

Wand met tuinverlichting

Niet iedereen is zo gecharmeerd van ingegraven tuinverlichting. Zeker wanneer je een fervent tuinierder bent en regelmatig de spade in de grond steekt, zijn kabels in de tuin niet echt handig. Je wilt echter wel een mooi verlicht terras en borders. Een schutting met ingebouwde verlichting is dan de oplossing. Denk hierbij aan spots, nostalgische wandlampen of verborgen leds achter randen van de schuttingelementen.

Tuinkamer als erfbegrenzing

In veel tuinen zien we tegenwoordig overkappingen of zogenaamde tuinkamers. Om niet op de wind hoeven te zitten, zetten we vaak aan twee of drie zijden een wandje. Een van die wanden kan de gevel van de woning zijn, maar waarom niet de schutting? Om optimaal gebruik te maken van de ruimte zou je hier zelfs een combinatie kunnen maken met de eerder genoemde open haard.

Geen reacties // Reageer