Creatief met plexiglas!

en je op zoek naar leuke glazen accessoires voor in huis, maar heb je geen zin om veel geld kwijt te zijn aan dure decoraties? Maak dan je eigen accessoires met plexiglas! Dit materiaal is goedkoop, makkelijk om mee te werken en ook bruikbaar voor heel veel diverse projecten. Door zelf creatief te werken met plexiglas kun je ontzettend hippe decoraties maken voor een spotprijsje. Wil je iets meer kwaliteit en stevigheid? Dan kun je in plaats van plexiglas ook polycarbonaat gebruiken. Dit materiaal is net zo divers inzetbaar, maar net iets steviger dan plexiglas.

Haal het groen in huis

plexiglas1Terrariums zijn tegenwoordig een echt statement in je huis. Deze hippe doorzichtige bakken kun je vullen met allerlei verschillende plantjes en mos, om zo een groen landschap te creëren in je eigen woonkamer. Met plexiglas bouw je zo een terrarium in de kleur en maat die jij wilt, zodat hij perfect in je interieur past. Je kunt ook experimenteren met verschillende compartimenten om zo een unieke vorm te creëren. Zo haal je het groene leven snel en makkelijk in huis!

Onderzetters in iedere vorm

plexiglas2Ze zijn ontzettend handig om je tafel te beschermen, maar zijn ook een leuke accessoire om je kamer mee op te vrolijken. Onderzetters kun je met plexiglas in alle soorten en maten maken, zodat je ze helemaal kunt afstemmen op jouw interieur. Kies voor een vrolijke vorm, of ga juist voor een strakke geometrische onderzetter. Combineer verschillende vormen met elkaar zodat je speelse accessoires op je tafel hebt liggen. Uit plexiglas kun je heel eenvoudig je eigen vormen snijden, zodat je een onderzetter in huis haalt die precies is zoals jij hem wilt.

Overzicht met een agenda van plexiglas

plexiglas3Of je nu alleen woont of een heel gezin probeert te managen, een agenda is een echte must om georganiseerd te blijven. Wist je dat je een creatieve draai kunt geven aan de traditionele papieren agenda? Maak hem eens van plexiglas! Een groot bord van plexiglas is namelijk de perfecte manier om de agenda van de hele familie op bij te houden. Met whiteboard stiften houd je hem steeds weer up to date, en je kunt in een oogopslag zien wat er vandaag allemaal gedaan moet worden. Maak een extra kolom voor bijvoorbeeld een boodschappenlijstje, en je hebt altijd alles onder controle.

Een moderne spaarpot

plexiglas4Het is tijd om dat oude spaarvarkentje de deur uit te doen en plaats te maken voor een spaarpot in een moderne stijl. Maak van plexiglas een simpele spaarpot, zodat je er altijd aan wordt herinnerd om je extra geld opzij te zetten. Je kunt op het glas tekenen of schrijven wat je doel is zodat je weet waar je het voor doet! Deze spaarpotten zijn niet alleen super praktisch, maar zijn ook nog eens een leuke accessoire voor in huis. Zo combineer je het nuttige met het aangename op de leukste manier!

Opbergdozen van plexiglas

plexiglas5Heb je veel make-up spullen die allemaal door elkaar liggen? Houd je van knutselen en zijn je spullen altijd een rommeltje? Of misschien heb je wel een la vol klusmaterialen die liggen te verstoffen. Een doos van plexiglas is een hippe en handige oplossing om je spullen netjes op te bergen. Door het doorschijnende materiaal zie je meteen wat er in de doos zit, terwijl je spullen zijn beschermd tegen stof en andere viezigheid. Zo blijft je huis netjes en georganiseerd op een hippe manier!

Heb je na het lezen van deze tips zin om aan de slag te gaan? Kijk op kunststofplatenshop.be voor de benodigdheden.

Geen reacties // Reageer