Huisje, boompje, verzekeringetje

wonenDe nieuwe keuken zit erin, de meubels zijn gekocht en de verhuisbus is geregeld. Jullie zijn er helemaal klaar voor. Maar dan is daar ineens die ingeving. Moeten we niet ook de papierwinkel nog in orde brengen? Een verhuizing is naast een nieuwe leuke start vaak ook het moment om je verzekeringen weer eens goed onder de loep te nemen om zeker te weten dat je goed gedekt je nieuwe pand gaat betrekken. Welke verzekeringen komen er zoal om de hoek kijken bij een nieuw huis?

 • Opstalverzekering
  Allereerst de onvermijdelijke opstalverzekering, want een opstalverzekering is namelijk verplicht als je een hypotheek af wil sluiten. Brand en soortgelijke calamiteiten worden gedekt door de opstalverzekering. De Consumentenbond zocht voor je uit wat de opstalverzekering allemaal nog meer dekt.
 • Aansprakelijkheidsverzekering
  Ook niet geheel onbelangrijk. Beter een goede buur dan een verre vriend en beter je zaakjes goed geregeld dan dat je bonje met de buren krijgt omdat jouw schutting omgewaaid is op de zojuist perfect aangelegde vijver van de buurman. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt dit risico voor je af.
 • Overlijdensrisicoverzekering
  Dit is de meest nare van alle verzekeringen, maar wel aan te raden helaas. Stel je hebt samen met je liefje een huis gekocht en onverhoopt komt een van jullie te overlijden. Het laatste wat je dan wil is dat de liefde van je leven uit jullie huis wordt gezet omdat de financiële zaken niet goed geregeld zijn. Met een overlijdensrisicoverzekering kan je met een geldbedrag tot 1 miljoen je woning verzekeren. Dit zorgt ervoor dat de overgeblevene sowieso in het huis kan blijven wonen.
 • Inboedelverzekering
  Met liefde hebben jullie de spulletjes in het huis uitgezocht. Wat behoorlijke roet in het eten zou gooien is dat die lekkage aan de douche boven lekker door druppelt een verdieping lager, bovenop de gloednieuwe bank. Het afsluiten van een inboedelverzekering is de oplossing, deze biedt vanaf windkracht zever zelfs dekking bij stormschade. Kortom, vrijwel alle schade aan jullie prachtige inboedel wordt afgedekt. Specifieke vragen over jouw inboedel? Ook daar heeft de consumentenbond antwoord op.

Welke verzekering je uiteindelijk ook afsluit, het gevoel het goed geregeld te hebben geeft rust. Op die manier kan je zonder zorgen je nieuwe nest betrekken, zonder ook maar een gedachte te hoeven besteden aan mogelijke zorgen voor de toekomst.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>