Kosten van nieuwbouw gaan flink omhoog

Er is een tekort aan bouwvakkers, de lonen in de bouw zijn fors gestegen en de kosten van materiaal zijn in korte tijd veel hoger geworden. En dus gaan de totale bouwkosten omhoog, ook die van nieuwbouwwoningen.

 

Er is een tekort aan uitvoerders en calculators, en een enorm verloop onder bouwvakkers. Daarnaast zijn volgens Bouwend Nederland de materiaalkosten van met name hout en metalen hard gestegen.

De prijsstijgingen gelden niet alleen in grote vastgoedprojecten. Ook kleinere inititatieven worden veel duurder. Dat heeft het Economisch Instituut voor de Bouw becijferd. De bouwkosten voor nieuwbouwhuizen stijgen met 3%.

En dan nu het goede nieuws voor particulieren. Volgens Vereniging Eigen Huis is die kostenstijging vooral vervelend voor de bouwbedrijven. Je zal de hogere kosten waarschijnlijk wel engiszins voelen, vooral als je zelf een aannemer inhuurt. Maar koop je een huis in een groot project, dan valt het wel mee.

Lees ook:Bouwbedrijven vrezen voor hun winst
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Eigen huis: ‘k.k.’ moet omlaag
Lees ook:Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + inrichten een succes
Lees ook:De Telegraaf zuigt op duim over woonlasten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>