Bouwbedrijven vrezen voor hun winst

De goedkope Poolse bouwvakkers kunnen niet verhinderen dat de kosten in de bouw dit jaar 8 tot 10 procent stijgen. En dat terwijl de opbrengsten maar met 4 procent toenemen. Straks moeten we nog een collecte voor die arme bouwbedrijven gaan houden, want ze zeggen dat de winst sterk onder druk komt te staan.De Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) stellen de negatieve ontwikkeling vast in een rapport dat ze hebben gemaakt over de woningmarkt.
 De oorzaken? 
De grondstofprijzen lopen op, de overheid heeft te veel regels en de loonkosten stijgen omdat er een tekort aan personeel is.
Omdat er in de eerste helft van 2007 15 procent minder nieuwbouwwoningen werden verkocht, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, worden huizen steeds moeilijker te betalen. Dat maakt het voor starters, mensen die voor het eerst een huis kopen, erg moeilijk.

Lees ook:Heijmans ziet het weer zonnig in op de woningmarkt
Lees ook:‘Stuwmeer aan verhuisplannen wacht op vertrouwen’
Lees ook:Kosten van nieuwbouw gaan flink omhoog
Lees ook:Huizenbezitters betalen 3 procent meer ozb
Lees ook:Stijgende huizenprijzen, ook in België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>