Binnenkijken bij… Jildou haar jaren ’30 huis

Vandaag mogen we binnenkijken bij Jildou: “Ons huis is een jaren-30 woning, waar we eerst 10 maanden aan verbouwd hebben voordat we er gingen wonen. Die verbouwing was redelijk grondig, uiteindelijk zijn er twee muren blijven staan en hebben we de keuken, bijkeuken, badkamer, toilet en boven een extra slaapkamer aangebouwd. De en-suite deuren hebben we hergebruikt, maar op een andere plaats in huis gezet. Zo kregen we een iets grotere woonkamer. Ik ben dol op dit huis, zeker ook vanwege de ligging, maar ook vanwege de oude sfeer die het heeft.

We hebben ervoor gekozen alles redelijk licht in te richten. Als er kleur gebruikt wordt dan is dat meestal grijs, af en toe voeg ik wat roze toe. De steigerhouten meubels in de woonkamer hebben we laten maken bij kennissen van ons, de salontafel heb ik via marktplaats op de kop getikt. De grijze vouwgordijnen in huis waren eerst een gokje, maar uiteindelijk bleek het resultaat wel heel mooi. Sinds de komst van ons zoontje Thijn hebben we steeds meer speelgoed in huis staan. Hij heeft hiervoor een apart hoekje vlakbij zijn box, en in de vensterbank staat wat speelgoed. De rest heb ik in een grote grijze vilten tas en in een dichte kast zitten. Eén van zijn pronkstukken, een hobbelkoe, staat gezellig in de woonkamer. Wij hebben zelf kippen in de tuin, en in het weiland tegenover ons huis staan koeien. In deze landelijke omgeving vind ik een landelijke, maar ook stoere inrichting goed passen. Er hangen schilderijen van kippen en koeien aan de muur, maar ook brocante hartjes. De kroonluchters zijn een goede tegenhanger voor onze landelijke keuken.

Koken en met name bakken is een grote hobby van mij, vandaar dat de keuken een prominente plek in huis heeft. Het is het echt de spil van het huis, en overdag speelt ons gezinsleven zich ook voornamelijk daar af.

Ik krijg regelmatig spullen voor in huis, en het mooie is dat ze ook altijd perfect passen. Het beeldje waarbij twee poppetjes elkaar omarmen heb ik van mijn moeder gekregen toen mijn vriend en ik ons eerste huis, een nieuwbouwwoning, betrokken. Ook in dit huis heeft het een plekje gekregen. Waxinelichthouders, een glazen hart, een etagere die ik gebruik als fruitmand, allemaal spullen die we gekregen hebben. Ik vind het erg leuk om die dingen een mooi plekje in huis te geven.

Ons huis is niet af. Ik betwijfel ook of dat ooit gaat gebeuren. Er staan best nog wel wat dingen op mijn wensenlijstje. Zo wil ik graag nieuwe stoelen voor bij de eettafel en een mooie grote buffetkast voor mijn keukenspullen. Ik vind het niet erg dat het huis niet af is. Er wordt in geleefd en dat vind ik veel belangrijker.”

Jildou, ontzettend bedankt dat je jouw huis met mij en alle lezers van wonen.blog.nl wilt delen. Ik ben helemaal verliefd op je inrichting en laat me er graag door inspireren als ik weer eens mijn interieur wil veranderen.

Wil jij jouw huis ook showen op dit blog?
Reageer dan op dit artikel of mail me op [email protected]. Misschien is de volgende binnenkijken bij… dan wel bij jou in huis!

Lees ook:Het hart van het huis: de woonkeuken
Lees ook:Pronkstuk in huis
Lees ook:Oproep: werk mee aan wonen.blog.nl
Lees ook:Binnenkijken bij… Anita (27) in Zeewolde
Lees ook:“Gluren bij de buren” is leuk!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Binnenkijken bij… Jildou haar jaren ’30 huis

  1. Pingback: Dag 2011 | Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>