Binnenkijken bij… Anita (27) in Zeewolde

Vandaag mogen we een kijkje nemen in het huis van mijn eigen zus: Anita! Zij heeft een interieur dat is verzameld door giften en tweedehands meubelen. Dat zou je niet zeggen als je haar appartement aan de haven van Zeewolde van de buitenkant ziet!

Op de eerste foto zie je de kortste muur in Anita’s woonkamer. En een glimpje van haar keuken. Anita: “De buffet kast komt bij mijn ouders vandaan. Ik vond deze kast altijd erg leuk en handig. Je hebt veel opberg ruimte en je kunt gemakkelijk alle rommeltjes uit het zicht bewaren.  Toen mijn ouders nieuwe meubels kochten, mocht ik deze kast in mijn huis zetten. Eigenlijk hoort er nog een opzetstuk met glazen deurtjes boven, maar dat vond ik niet mooi staan.” Op de muur naast de kast plakte Anita muurstickers van Ikea. “Ik vond de kleuren zo mooi bij mijn woonkamer passen. De foto die boven de kast hangt is trouwens een eigen foto van mijn verblijf in Suriname.”

De tv-hoek kreeg Anita van bekenden. Ook de tv kon ze voor een prikkie op de kop tikken. Zelfs over de caviakooi is nagedacht? “De cavia kooi die op de foto te zien is heb ik bewust uitgekozen. Ik heb in mijn huis als hoofdkleur de kleur rood. Door een rode cavia kooi in huis te zetten werd het weer één geheel.”

“De boekenkast heb ik op Marktplaats gekocht. Hij past mooi bij de rest van mijn interieur. De kast sprak me aan, omdat hij zo enorm groot is. Je kunt hier niet omheen en dat vind ik juist wel leuk. De planken zijn zo breed dat je vóór de boeken nog wat leuke frutsels kunt zetten. Hoewel de kast op de foto wel erg opgeruimd was hoor!” Het juten hartje dat aan de lamp hangt, kreeg Anita van haar zus (van mij), omdat ’85 haar geboortejaar is. Ik kocht het in de webshop van DoorJolanda.

Tot slot het pronkstuk in huis: Oma’s oude rookstoel! Een stoel met een verhaal. Oma had er twee, en beide dochters die uit huis gingen, kregen zo’n stoel mee. De stoelen zijn altijd gebleven, en uiteindelijk sieren ze nu Anita’s woonkamer. “Ik heb de stoelen zelf rood geverfd en opnieuw laten bekleden. De stof kocht ik gewoon bij Kwantum. De stoelen zitten onwijs lekker en ik hoop nog lang plezier te hebben van deze stoelen.”

Anita, dankjewel voor dit leuke kijkje in jouw huis!

Oproep: Heb jij ook eigen interieur? Hoeft niet van design of duur te zijn hoor, maar wel helemaal van jou. Stuur me dan een berichtje en wie weet zien we straks jouw mooie huis hier ook in de spotligths! 

 

Lees ook:Binnenkijken bij… Suzette
Lees ook:Goed in Stijl voor jouw éigen stijl
Lees ook:Mijn Ikea-verlanglijstje
Lees ook:Handige tips om de woonkamer in te richten
Lees ook:Binnenkijken bij… Jildou haar jaren ’30 huis

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Binnenkijken bij… Anita (27) in Zeewolde

 1. Femme

  Wat leuk dat je die stoel zelf hebt opgeknapt. Zoiets wil ik ook nog altijd doen.

    /   Reply  / 
  1. Anita

   Dank je wel :-) Ze passen nu helemaal in mijn huis en ze zijn uniek. Die stoelen die ik opgeknapt heb zie je niet bij andere in huis, en dat vind ik juist het leuke eraan.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>