Fabulous Fifties in 5 stappen

De jaren vijftig zijn een grote inspiratiebron voor een van de woonmodetrends dit najaar. Maar hoe krijg je deze trend in jouw huis? Nou, simpel… met deze vijf stappen:

1. Kleuren:
De zachte, vergrijsde kleuren oudroze en turquoise zijn kenmerkend voor Fabulous Fifties. Deze stijlvolle tinten combineren mooi met bruin en camel in de basis. Zwarte details geven het Chanel-gevoel!

2. Materialen:
Glamour, luxe en elegantie worden benadrukt in de materiaalkeuze van deze woonsfeer. Luxe stoffen als zijde, satijn, fluweel, soepel leer en tweed voor gordijnen en meubilair. Natuursteen (marmer) of zacht kamerbreed tapijt op de vloer. Een tafel van notenhout en accessoires in glas, zilver, kristal en parelmoer.

3. Vormen:
Ronde en sculpturale vormen in bijvoorbeeld damesfauteuils en kleine retro bankjes verwijzen naar de jaren vijftig. Slanke, tabs toelopende pootjes versterken dit.

4. Accessoires:
Leef je uit met accessoires en haal luxe objecten tevoorschijn! Een kristallen bol, servies met een (retro) print, glanzende vazen en schalen van glas, zilver of parelmoer, tafellampen met gestoffeerde (linnen) kap of bronzen voet en ingelijste klassieke prenten. Verfijnd en Retro zijn de kernwoorden!

5. Textiel:
Ook voor textiel geldt dat glamour en luxe leidend zijn. Een zacht tapijt op de vloer is hierin beeldbepalend. Glanzende gordijnen, al of niet met bloempatroon en embrasses, zorgen voor veel sfeer. Kussens – afgewerkt met kant of ruches – mogen niet ontbreken op de vloer, bank of damesfauteuil.

Bron: perscentrum wonen

Lees ook:Woontrend: jaren ’50 interieur
Lees ook:Rust en Romantiek in 5 stappen
Lees ook:Woontrend uitgelicht: Rust & Romantiek
Lees ook:Vorm & Structuur in 5 stappen
Lees ook:Woonstijl Bonjour Brigitte in 5 stappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>