Woontrend: jaren ’50 interieur

Het perscentrum wonen heeft weer een paar nieuwe woontrends op de site gezet. Een ervan is de invloed van de jaren ’50.

De verfijning en elegantie van de jaren vijftig zijn van grote invloed op nieuwe mode- en interieurtrends. Woonmodetrend Fabulous Fifties roept de optimistische sfeer van Hollywoods Golden Years op: een luxe penthouse of glamour bungalow, met slank en gestoffeerd meubilair, kussens van satijn en zijde en accessoires in glas, zilver en kristal. Oudroze en vergrijsd turquoise zorgen voor een vrouwelijke touch. Verfijnde details, sculpturale vormen en klassieke patronen maken het tot een interieur waar Jackie Kennedy goed zou kunnen vertoeven!

Inspiratie voor de woonsfeer Fabulous Fifties vinden we onder andere in de Amerikaanse luxe bungalows van die tijd, en stijlicoon Jacqueline Kennedy die destijds het Witte Huis opnieuw inrichtte. Terwijl de Amerikaanse economie bloeide en nieuwe idealen ontstonden, werd de modernistische vormgeving geaccepteerd en droomhuizen gebouwd. Bungalows met grote raampartijen, een leistenen haard, een natuurstenen vloer met weelderig tapijt en een keukenbar: een goede mix van retro glamour en moderne mogelijkheden.

De perfectie en glamour van Hollywood klassiekers staat centraal, niet alleen qua interieur maar qua totaal stijlgevoel. Iconen zoals Grace Kelly, Audrey Hepburn en Jackie Kennedy herleven. Of we nu werken, relaxen, eten of slapen: bij woonmodetrend Fabulous Fifties gaat het gepaard met luxe, glamour en comfort! Een kleurpalet van bruin en camel in de basis, gecombineerd met de accentkleuren oudroze en turquoise, zorgen voor de retro stijl. Meubilair met sculpturale vormen, subtiele patronen en luxe stoffen zoals satijn, zijde, fluweel en tweed geven die karakteristieke vrouwelijkheid en verfijning. Een oorfauteuil mag niet ontbreken: deze is in het fifties interieur wat de kokerrok is in de mode!

Het damesbureau, een statement schemerlamp en luxe stoffen zijn de smaakmakers voor de karakteristieke jaren vijftig look. Daarnaast is design uit de jaren vijftig (opnieuw) actueel; succesvolle ontwerpen worden weer in productie genomen. Een notenhouten stoel met tabs toelopende pootjes en zacht lederen bekleding, een klein verfijnd turquoise bankje met hoge gecapitonneerde leuningen en een notenhouten bijzettafeltje zijn voorbeelden van succesvol fifties design van de Deense Finn Juhl. Zijn ontwerpen winnen aan populariteit en worden daarom nu, zestig jaar later, werderom in productie genomen. Want we verlangen niet alleen naar de sfeer en stijl, maar ook naar het design uit de fabulous fifties!

Meer info: Perscentrum Wonen

Lees ook:Fabulous Fifties in 5 stappen
Lees ook:Trend: “Zomer aan zee met Jackie Kennedy”
Lees ook:Flavourites Live Favourites: Pillah
Lees ook:Nieuw in Nederland: meubels van Les Gambettes
Lees ook:Luxe met Tom Dixon op Maison&Objet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>