Rust en Romantiek in 5 stappen

Helemaal weg van de woontrend ‘Rust en Romantiek’? Hier zijn vijf tips hoe je deze trend in je huis kunt toepassen. Zo krijg jij ook een trendy interieur waar je lekker in kunt wonen.

1. Kleuren:
De kleuren van woonmodetrend Rust & Romantiek bestaat uit frisse wit, zand- en crèmekleuren. Accenten geef je met marine- en kobaltblauw. Koraalrood geeft een pittig kleuraccent. Deze rustige strand-kleuren vul je aan met brons, koper en zilver; die kleuren staan voor romantiek en luxe.

2. Materialen:
Kies je meubels van warm kersen- tot klassiek walnoot- en verweerd eikenhout: klassiek, antiek en rustiek. Naast de ‘zware’ meubelen kun je wat luchtige (strand)stoelen en manden van gevlochten bamboe en rotan neerzetten. Voor je gordijnen en meubelstoffen kies je linnen en katoen.

3. Muur & vloer:
De vloer in deze woonstijl is rustiek en doorleefd, met houten planken, parket of laminaat dat er verouderd uitziet. Een kleed met streepdessin in zand en/of blauw tinten maakt het af.

Met je muur kun je (figuurlijk ;-) ) alle kanten op. Kies voor een behang met strepen, met vissen of geheel in blauw. Behang één wand met een wat luxer behang, in bijvoorbeeld goud of kopertinten.

4. Accessoires:
Kies voor antieke accessoires en pronkstukken voor luxe en romantiek: koraal, beeldjes op een sokkel, glazen stolpen, zilveren theeservies, een kristallen karaf, een bronzen lamp en porseleinen vazen geven cachet aan dit interieur. Oude houten lijsten zijn romantisch en rustiek.

5. Textiel:
Luchtige, wapperende gordijnen zijn beeldbepalend bij deze woonsfeer: kies voor linnen gordijnen met borduursels of strepen. Luxe plaids van wol en zijde geven warmte bij de frisse zeebries ’s avonds. Kussens zorgen voor comfort en hebben opvallende koraalmotieven, vissenprints of grote streeppatronen.

Kijk ook eens hier voor shop – tips:  Perscentrum wonen

Lees ook:Woontrend uitgelicht: Rust & Romantiek
Lees ook:Fabulous Fifties in 5 stappen
Lees ook:Natuurlijke FJÄLLTÅG collectie gelanceerd
Lees ook:Leef je uit met behang!
Lees ook:Oost & West in 5 stappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>