Interview met Woon Mooi beurs Maastricht

woonmooi

Er zijn jaarlijks verschillende beurzen en evenementen op het gebied van wonen in Nederland. Denk hierbij aan de Woonbeurs die net heeft plaatsgevonden in de RAI, of aan de Dutch Design Week die op dit moment in volle gang is. Dit jaar vindt er ook een nieuwe beurs plaats in het MECC in Maastricht, de Woon Mooi beurs. Een aantal weken geleden heb ik een artikel geschreven over deze beurs en dit artikel is zo vaak gelezen dat ik heb besloten hier iets dieper op in te gaan.

De voorbereidingen voor de beurs zijn in volle gang. Inmiddels zijn we enkele dagen voor de beursopening. Alle gangpaden liggen al vol met tapijttegels en de eerste standhouders zijn al bezig met het opbouwen van hun stand. Vooral de deelnemers met grote demotuinen zijn al druk in de weer. Vanaf zaterdag start de opbouw voor standhouders officieel. Vandaag heb ik een interview met Diana Olierook, marketing en communicatiemanager bij MECC Maastricht.

Wat houdt de  Woon Mooi beurs in en wat maakt de beurs onderscheidend van andere woonbeurzen?

In een jarenlange traditie van woonbeurzen presenteert MECC Maastricht van 27 t/m 31 oktober van dit jaar het nieuwe concept Woon Mooi. Het beursconcept Woon Mooi vindt dit jaar dus voor de eerste keer plaats. Woon Mooi is vernieuwend en anders dan voorgaande woonbeurzen in MECC Maastricht. Er is volop beleving en interactie. Via een vaste looproute, loopt u door verschillende werelden met ieder hun eigen sfeer: Interieur & Decoratie, Outlet en Bouw & Tuin. Daarnaast worden deze drie werelden samengebracht op de verschillende belevingspleinen.

Woon Mooi is een bruisend interieurplatform waar nieuwe ontwerpen en de laatste trends inspireren. Waar het gezellig shoppen is en talloze accessoires onweerstaanbaar pronken om meegenomen te worden. Maar ook de plek voor handige interieuradviezen, doe-het-zelf tips en fraaie producten om de eigen woning te ‘pimpen’. Last but not least is Woon Mooi met haar speciale OUTLET-plein dé kans van slagen om fraaie meubelstukken tegen zeer attractieve prijzen te bemachtigen.

Jullie spelen in op de huidige trends door gebruik te maken van interactieve elementen op de beurs, hoe maken jullie hier gebruik van?

We roepen de deelnemers op om zoveel mogelijk interactie in hun standpresentaties te brengen. Zo zijn er verschillende standhouders die korte workshops geven over het gebruik van hun producten. Bij Bloemen Parket bijvoorbeeld kan men terecht voor meer informatie over onderhoud van parket en de keuze voor bepaalde parketsoorten.

Mediapartner WeekendGezet zorgt middels adverteerders voor workshops en presentaties over het winterklaar maken van je tuin, een keukenmakelaar geeft advies over keukens op maat en men kan er terecht voor licht- en audio advies. Bij standhouder Studio Intério krijgt men interieuradvies en Electro Graus pakt uit met heuse 3D televisie demonstraties in samenwerking met Philips, Panasonic, Sony en Toshiba.

Jullie zijn de enige beurs met een outlet plein. Wat is daar te koop en welke merken en stijlen kunnen we daar vinden?

MECC Maastricht en Woon Mooi realiseert zich dat een woonbeurs anno 2010 crisisproof dient te zijn en houdt daarom rekening met de variërende budgetten van de bezoeker. De producten die men terug vindt in MECC Outlet zijn zeer divers en gaan van design meubelen tot keuken- en badkamermeubilair, parket en laminaat, boxsprings en matrassen, eiken meubelen, accessoires en lampen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe beurs en wil je hem graag bezoeken? Dat kan van 27 tm 31 oktober in het MECC in Maastricht. Kaarten kosten €9,50 en kunnen zowel online als aan de kassa gekocht worden. Op woensdag tot en met vrijdag is de beursvloer open van 13:00 – 22:00 en op zaterdag en zondag van 11:00 – 18:00.

Lees ook het vorige artikel voor meer achtergrondinformatie of kijk op de website van de Woon Mooi beurs.

Lees ook:Nieuwe woonbeurs Woon Mooi in MECC Maastricht
Lees ook:Meer dan 100 ontwerpers op Woon Mooi
Lees ook:Interieuragenda Maart 2015
Lees ook:Aankomende interieurbeurzen en evenementen.
Lees ook:Interieuragenda Maart 2014

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Interview met Woon Mooi beurs Maastricht

  1. OrangeFarmhouse - Maike

    He bedankt voor de tip, ik kende deze beurs nog niet!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe woonbeurs Woon Mooi in MECC Maastricht | Wonen

  3. Anna

    Leuke beurs volgens mij, ga ik zeker een keer geen!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Meer dan 100 ontwerpers op Woon Mooi | WONEN HUIZEN HUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>