Goedkoop design kopen op interieur veilingen en dagaanbiedingen.

barcelona

Design staat voor tijdloze ontwerpen en mooie, duurzame materialen. Geen wonder dat er veel liefhebbers voor  te vinden zijn. Als je investeert in een mooi design meubel, dan kan je daar jarenlang plezier aan hebben. Denk maar eens aan de Barcelona Chair van Ludwig Mies van der Rohe, de serie van Le Corbusier die nog steeds door Cassina wordt geproduceerd, de Egg Chair van Arne Jocobsen, de prachtige ontwerpen van Eames voor Herman Miller en Vitra en ga zo nog maar even door.

Veel van deze tijdloze ontwerpen zijn zo populair dat er verschillende replica’s van worden aangeboden op het internet, van de slechte kwaliteit Chinese reproducties tot de stoelen die in Italië geproduceerd worden. Er zijn genoeg mensen die een mooie design stoel willen hebben, maar er geen honderden of duizenden euro’s voor over hebben en ook blij zijn met namaak design.

Er zijn echter ook andere manieren om op een goedkopere manier aan echt design te komen en door middel van het internet is het steeds makkelijker geworden om deze koopjes op de kop te tikken. Hier een paar manieren om goedkoop design te kunnen kopen:

Dagaanbiedingen

Er komen tegenwoordig steeds meer websites met dagaanbiedingen of weekaanbiedingen. Deze websites bieden gedurende een bepaalde periode een artikel tegen outlet prijzen aan. We zien dit tegenwoordig op steeds meer websites en ook de meubelbranche gaat hierin mee. Een voorbeeld hiervan is interieuracties. Op deze website worden showroommodellen, beursmodellen, producten die uit de collectie gaan, design woonaccessoires en andere aanbiedingen verkocht.

Veilingen en marktplaatsen

Tegenwoordig gaan ook steeds meer particulieren naar veilingen en faillisements verkopen om een goedkoop nieuw interieur aan te schaffen. Vaak gaat het om gebruikte goederen die nog in een goede staat verkeren. Je kan op hun website het aanbod bekijken en eventueel naar bepaalde kijkdagen gaan om de meubels in het echt te bekijken en uit te proberen. Voorbeelden van zulke websites zijn BVA veilingen en Troostwijk veilingen. Verder heb je natuurlijk nog de online handelsplaatsen zoals Marktplaats en Speurders.

Design Outlet

Ook komen er steeds meer design outlets. Dit kunnen websites zijn van winkels waar ze hun showroommodellen en actiemodellen op plaatsen, tot fabrieksverkopen van bepaalde merken. De meken Pastoe en Leolux houden bijvoorbeeld verschillende keren per jaar een outlet bij hun fabriek om bepaalde modellen te verkopen. Verder zijn er websites zoals Easyget die zowel online als offline een grote collectie design meubels aanbiedt tegen goedkope prijzen.

Lees ook:Nieuwe woonbeurs Woon Mooi in MECC Maastricht
Lees ook:Ken je klassiekers #1 – Barcelona Chair
Lees ook:Interview met Woon Mooi beurs Maastricht
Lees ook:Tweedehands klassieke stoel razend populair
Lees ook:Designklassieker: Eames Lounge Chair & Ottoman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>