Internetmakelaars in de wielen gereden door de NVM

De Nederlandse Vereniging van Makelaars heeft een nieuwe eis voor zijn leden: ze moeten een pand eerst zelf zien, voor ze het mogen verkopen. Maar juist het feit dat ze dat niet doen maakt een internetmakelaar als Makelaarsland zo aangenaam goedkoop. Voor 795 euro ben je klaar, terwijl dat de diensten van een ‘gewone' makelaar al gauw een paar duizend euro kosten. Makelaarsland verdenkt de NVM ervan dat ze zo van de internetmakelaars af willen komen en is BOOS! En TERECHT!

Het zou erg slecht nieuws zijn voor Makelaarsland – en de concullega's – want ze kunnen vooralsnog hun werk niet goed doen zonder funda.nl. En funda is alleen toegankelijk voor NVM-leden… Maar ook doe-het-zelf verkopers die graag een paar duizend euro aan makelaarscourtage besparen, zullen niet blij zijn als internetmakelaars het werken onmogelijk wordt gemaakt.

Maar wanhoop niet. De nieuwe eis moet eerst nog door alle leden van de NVM worden goedgekeurd. Die zijn toch niet al-le-maal zo achterlijk dat ze de concurrentie van het internet op die manier denken te kunnen uitschakelen? Bovendien is er een veel vollediger zoeksite: zoekallehuizen.nl. Die wordt – heel begrijpelijk – steeds populairder, en is inmiddels al een geduchte concurrent van funda.nl en wordt te vuur en te zwaard bestreden door de NVM. En er zijn na-tuur-lijk meer van dat soort initiatieven. Wacht maar. Wie het laatst lacht, lacht het best.

Lees ook:Makelaarsvereniging NVM royeert lakse leden
Lees ook:Zoek een koophuis met Jaap.nl
Lees ook:Funda App nu ook voor iPad
Lees ook:Het mes in de courtage
Lees ook:Urban Flood Management, gewoon in Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>