Urban Flood Management, gewoon in Dordrecht

Volgens mij is het een Rotterdams trekje, schamper doen over Dordrecht. Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt, dat wisten wij allemaal. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Als Nederland ooit een keer onder water komt te staan, verzuipt Rotterdam het eerst en heeft Dordrecht in ieder geval één ‘floodproof wijk'.

ordt ligt in een gebied waar veel brede waterwegen stromen. Er is dus wel reden om eens diep na te denken over de gevolgen van een overstroming. Maar Dordrecht denkt ver door en is wat dat betreft uniek in Nederland. Zeggen ze zelf, maar ik geloof ze wel.

De Stadswerven worden ontwikkeld tot een stedelijk gebied waar echt, serieus rekening wordt gehouden met het water. De bouw van de huizen, de inrichting van de wijk en de communicatie met de inwoners, overal wordt bij het plannen van de wijk aan gedacht. Doel is uiteraard schade en slachtoffers bij een overstroming te beperken.

Het plan in Dordrecht maakt deel uit van een groot Europees project waaraan ook Londen en Hamburg deelnemen. Het past allemaal in de milde paniek die – alleen Europa, heb ik de indruk – is uitgebroken over smeltende ijskappen en het veranderende klimaat.

RTV Dordrecht wijdde er in februari nog een aardig blokje zendtijd aan.

 

Lees ook:Fundering half miljoen huizen in gevaar door paalrot
Lees ook:Wild wonen in de Enschedese wijk Roombeek
Lees ook:Eerste klimaatneutrale wijk in Nederland
Lees ook:Diefstal op de bouwplaats levert bouwers een aardig zakcentje op
Lees ook:Gemeente Dordrecht blijft worstelen met paalrotaffaire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>