Zoek een koophuis met Jaap.nl

Er is weer een nieuwe huizenzoeksite: Jaap.nl heet hij. De site is niet door iedereen met gejuich ontvangen. Maar ik zie het wel zitten. Hij ziet er goed uit: simpel en overzichtelijk – en hij lijkt veel meer en betere informatie te geven dan andere sites. Maar dat kan ook de presentatie zijn. Hoe het ook zij: hoe meer zoeksites er komen, hoe beter ze uiteindelijk worden, hoe meer wij er aan hebben. Dus ik ben helemaal voor alle nieuwe initiatieven.

Uit een onderzoekje van Metro blijkt overigens dat Jaap de claim ‘Meer koophuizen dan Funda' niet helemaal kan waarmaken. Jaap zou graag het volledige Nederlandse aanbod op de site plaatsen. Maar dat lukt niet helemaal omdat sommige makelaars de zoekspider blokkeren. Niet iedereen is gediend van de nieuwe ‘service'.

Mocht je je overigens verheugen op een volledig afhankelijke site, dan moet ik je teleurstellen. Jaap.nl is eigendom van Makelaarsland. Of althans, zoiets heb ik gehoord. Maar dat geeft helemaal niks. Iemand moet investeren in zo'n initiatief, toch? Funda.nl is voor een belangrijk deel van de NVM. Zoekallehuizen.nl van de Rabobank. Laat iedereen lekker zijn best doen om het grootstse aanbod van Nederland te krijgen. Daar hebben wij alleen maar lol van.

Overigens vind ik dat Jaap wel wat extra steun verdient. Hij gaat openlijk en vrij brutaal de strijd aan met Funda. Dat mag ik wel.

 

 

Lees ook:Funda App nu ook voor iPad
Lees ook:Draai het eens om op woningpeiler.nl
Lees ook:Droomhuis in Almere
Lees ook:Huis te Koop?: Bordje in de tuin met bluetooth
Lees ook:Een tafelframe laten maken

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Zoek een koophuis met Jaap.nl

  1. STEEF

    Jaap rulez!

      /   Reply  / 
  2. Kees van Kerk

    Hulde! Elk initiatief wat de woningmarkt transparanter maakt is een goeie! De positie van Funda is te lang onaangetast gebleven. Overigens heb ik in de media vernomen dat DIMO wel onafhankelijk is en naast het aanbod wat Jaap ook heeft, ook het grootste particuliere aanbod heeft.

    Het meest opvallende van bovenstaand verhaal is dat jaap nu eigendom is van makelaarsland en makelaarsland weer eigendom is van de Rabobank…. Net als zoekallehuizen. Dus moeten we niet voorzichtig zijn met het in het zadel helpen van deze bank

      /   Reply  / 
  3. Anna

    Ik weet het niet helemaal zeker, hoor. Dat Makelaarsland eigenaar van Jaap is. Het gerucht gonst in mijn netwerkje.

      /   Reply  / 
  4. Anna

    Aha! Dat gonzen komt voort uit feiten! Dank voor de link.

      /   Reply  / 
  5. Melle

    Hoi,

    Ik ben niet tegen een groter aanbod (en dus meer concurrentie) van websites met te koop staande huizen. Dat zorgt immers voor gezonde marktwerking en daar kan de consument van profiteren. Wat ik echter afkeur is dat een website als jaap gegevens overneemt zonder daarbij te vermelden waar het vandaan komt en dan vervolgens claimt de beste en grootste te zijn. Zonder de ‘geleende’ gegevens van funda geen japie. Jaap zou wat mij betreft wat meer respect moeten hebben voor alle uren die de medewekers (ik) van de makelaars besteden aan het invoeren van alle gegevens. Want dat kost een hoop tijd en jaap strijkt met de eer terwijl die gebruik maakt van een soort spyware. Zou jij het leuk vinden als je een artikel schrijft en het dan vervolgens door een ander gepubliceerd wordt als ware het van hem.

    Groet,

    Melle.

      /   Reply  / 
  6. Anna

    Je hebt wel gelijk natuurlijk, maar volgens mij is dat een onontkoombaar feit van internet.
    Je bent zelf (in jouw geval: je werkgever) als eerste verantwoordelijk voor de bescherming van de informatie die je online zet. Bovendien: Volgens mij hebben makelaars er ook voordeel van als meer mensen huizen zien die zij te koop aanbieden. Toch?
    Trouwens, wat mij betreft: Teksten die ik in print publiceer zijn goed beschermd maar wat ik op deze blog zet, wordt ook nu al zonder meer doorgeplaatst. Het zij zo.

      /   Reply  / 
  7. rolf schröder

    Jaap groter dan funda? Onzin, meer dan 21 % op jaap is reeds verkocht en deze worden op funda niet vermeld! Dit geldt ook voor startmakelaar.nl (dé onafhankelijke site voor starters).
    Vergelijk – utrecht, min.prijs 50.000, max.prijs 200.000: jaap – 392 (incl. “verkocht”), funda – 395 en startmakelaar – 593 (beide excl. “verkocht”)

      /   Reply  / 
  8. Kees van Geel

    Dan lijkt http://www.miljoenhuizen.nl mij vooralsnog de grootste aanbieder van huizen op de Nederlandse markt.

      /   Reply  / 
  9. rolf schröder

    Beste Kees,
    je zegt het goed: “lijkt”, want van de 762 vermeldingen op miljoenhuizen (Utrecht,minpr. 50000,maxpr. 200000), blijken 190 verkocht te zijn (effectief dus: 572). Ter vergelijking: startmakelaar 593 nu en vanaf 15/06 kan ik al zeggen: 605.

      /   Reply  / 
  10. jason

    Ben benieuwd wat jaap gaat brengen, zag net een tv commercial! Wat ook een goede site is http://www.huizenvinder.nl

      /   Reply  / 
  11. frankly

    Funda = Jaap
    kijk maar eens wanneer beide weer online gaan. zijn nu ineens alletwee op het zelfde moment off line….

      /   Reply  / 
  12. flipjan

    Jaap.nl is dus grotendeels Dik Scheeringa.
    De huizensite zijn leadtrekkers voor de lamme handel voor Dik in hypotheken.

    Zoekmachines als zah.nl en miljoenhuizen.nl doen wat we moeten doen, namelijk een zoekmachines zijn. (zah voor de rabo). Jaap.nl gaat verder dan de rechter aangegeven heeft. Dit wil leads en overtreed de wet.

    Funda is een heel andere site dan de zoekmachines en dan in zijn functie niet te vergelijken. De naamsbekendheid is nog steeds vele malen groter dan zah.nl en miljoenhuizen.nl. En naamsbekendheid is eigenlijk waar het om gaat.

      /   Reply  / 
  13. J.W.Gijssen

    Ik heb een huis te koop in Polen, geen van de NVM makelaars geeft zich thuis.
    Het is eenn Villa met alles erop en eraan en wordt volgens bouwvaklieden geschat op 1 millioen en staat op 1500 meter grond is geschikt voor directie van diegene die uitgezonden worden vanwege firma’s die opereren in de buurt van Poznan.

      /   Reply  / 
  14. Bob

    Geachte heer Gijssen,
    Het blijkt dat er leuke websites zijn waar internationaal geörienteerde makelaars U gaarne van dienst willen zijn.
    Met vriendelijke groet
    Bob

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>