Woningcorporaties zijn financiële ingreep van de overheid voor

Ze waren gewaarschuwd, de woningcorporaties. In november vorig jaar zei minister Winsemius van VROM al dat ze een goed financieel plan moesten presenteren voor woningbouw en sociale probleemwijken. Anders zou een nieuw kabinet wel eens aanspraken kunnen gaan maken op de vele miljarden die de corporaties op hun rekening hebben staan.

Dus kozen ze eieren voor hun geld. Het plan is nu om tijdelijk  600 miljoen per jaar beschikbaar te stellen om huurder met de laagste inkomens bij te staan. Daarnaast gaan er 'miljarden' naar de achterstandswijken. Dat klinkt misschien wat vaag, maar dat heeft een reden. Het congres waar dit nieuws waarschijnlijk naar buiten wordt gebracht, vindt pas morgen plaats. Maar het NRC had al een scoop. Een wazige en weinig concrete scoop, maar toch: ze waren iedereen voor. Inclusief de woningcorporaties zelf.

Ik ben benieuwd. Morgen of overmorgen zal Aedes wel een persbericht doen uitgaan, waarin we kunnen controleren of het NRC een beetje een betrouwbare bron heeft geraadpleegd.

 

Lees ook:Natuurlijk, de ozb-tarieven gaan weer omhoog
Lees ook:5 april NVM Open Huizen Dag
Lees ook:Soap woningcorporaties: stilte voor de storm
Lees ook:Zet de woonbeurzen in je agenda
Lees ook:Cijfers CBS: Woningverkoop valt niet verder terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>