Cijfers CBS: Woningverkoop valt niet verder terug

Mijn verwachting was dat de markt behoorlijk zou stilvallen voor wat betreft het aantal transacties. Dat blijkt nogal mee te vallen. De koopprijs stijgt weliswaar niet meer ten opzichte van vorig jaar, maar de aantallen transacties blijven op hetzelfde niveau.

Dat is goed nieuws, want dat betekent dat kopers niet verwachten dat de prijzen substantieel gaan dalen in de komende 6 maanden, ze zijn bereid om de knip te tekken in plaats van af te wachten tot de prijzen zakken.

Het bouwvolume is daarentegen wel aan het dalen, gezien berichtgeving op NU.nl van gisteren: “Uit een onderzoek van Bouwkennis blijkt dat veel ontwikkelaars, aannemers en woningcorporaties verwachten dat er de komende jaren veel minder geld zal worden geïnvesteerd in nieuwbouw. ”

Dat is goed nieuws voor iedere huizenbezitter, want dat betekent aanhoudende krapte op de markt. Mag iedereen nu opgelucht ademhalen, op de projectontwikkelaars na?

Lees ook:De rente stijgt, dus oversluiten wordt steeds minder populair
Lees ook:Huizenmarkt weer terug bij af
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Hoe gewilder het huis, hoe hoger de WOZ en ozb. Natuurlijk!
Lees ook:Amsterdam bevriest grondprijzen, stijging gemeentelijke belasting?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>