Natuurlijk, de ozb-tarieven gaan weer omhoog

Ik reken er inmiddels op. In januari of februari gaan de Woz-waarde van mijn huis en de onroerendezaakbelasting omhoog. Altijd. Dit jaar mogen gemeenten niet meer dan 2,75% stijgen. Tenzij zij een uitstekende reden hebben om met meer dan dat omhoog te gaan, én toestemming hebben van de provincie om af te wijken. Tien gemeenten hebben die toestemming gekregen.

Het gaat om de gemeenten Albrandswaard, Dirksland, Jacobswoude, Leiden en Vlist,  Nijmegen en Ubbergen, Sittard-Geleen, Cranendonck en Maarssen. Volgens de provincie hebben die gemeenten hun begroting niet sluitend gekregen en staan ze onder financiële curatele.

Vereniging Eigen Huis vindt het verhaal te vaag en wil inzage in de dossiers. Eens even kijken op grond waarvan die toestemming is verleend. Lijkt me een uitstekend plan.

Want ozb is een stomme belasting. Steenbelasting. Geld dat je moet betalen voor iets wat gewoon staat te staan, wat je toch al verplicht bent zelf te onderhouden, en waar je soms ook erfpacht voor afdraagt.

Ozb is een Ont-Zet-tend stomme Belasting.

Lees ook:Huizenbezitters betalen 3 procent meer ozb
Lees ook:De Randstad zou een status aparte moeten krijgen
Lees ook:Gemeenten verhogen vooral rioolrecht en reinigingsheffing
Lees ook:Permanent wonen in een vakantiehuisje mag niet. Maar het gebeurt wel
Lees ook:Amsterdamse parkeertarieven slaan alles, ook in 2007

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Natuurlijk, de ozb-tarieven gaan weer omhoog

  1. Menno

    En waar woon ik? In leiden natuurlijk. Zucht.

      /   Reply  / 
  2. Martin

    Ik zou willen dat ik mijn inkomsten kon verhogen als ik mijn huishoudboekje niet meer sluitend krijg, maar als consument moet je maar zien waar je nog wat kan bezuinigen. Misschien kunnen de heren bestuurders zelf ook eens kijken waar ze wat kosten kunnen besparen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>