Ongegrond optimisme van VROM

Bouwplaats waar wordt gebouwdHet is treurig gesteld met de productie van nieuwe huizen in Nederland. Maar de voorlichter van het ministerie van VROM heeft klaarblijkelijk de instructie gekregen om desondanks een optimistische toon aan te slaan. In de Woningbouwthermometer die het ministerie verspreid via e-mail, staat onder het kopje ‘Woningproductie in 2007 voorzichtig gestart….' dat de totale woningproductie in het eerste kwartaal van 2007 op 11.381 nieuwe woningen uitkomt. Wat zegt onze positivo daarover: ‘Dat is circa 17% lager dan in het eerste kwartaal van 2006, maar aanzienlijk meer dan in de jaren daarvoor.' ‘Er is voorshands niets om u ongerust over te maken', werd er vroeger wel aan toegevoegd.De minister van VROM heeft met twintig regio's afspraken gemaakt voor de bouw van 361.909 woningen in de periode van 2005 tot en met 2009. Hiervan is inmiddels – na negen kwartalen – 34% gerealiseerd (123.394 woningen). Die doelstelling gaan we natuurlijk nooit halen als dat slakkentempo wordt doorgezet.
Dan is er nog een onderzoek gaande naar de openstaande woningbouwvergunningen in Nederland. In de periode februari-juni werden de bouwplaatsen van de 1500 vergunningen steekproefsgewijs bezocht. We zijn natuurlijk razend benieuwd wat de uitkomst is.  Zijn er bouwactiviteiten gaande of niet?

Lees ook:De cijfertjes van VROM
Lees ook:Treurige woningbouwcijfers
Lees ook:Bouwvergunning aanvragen? Dat wordt een fluitje van een cent
Lees ook:Column: Hilarisch ‘actieplan’ woningbouw van Vogelaar
Lees ook:Mijlpaal/dieptepunt: 7 miljoenste woning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>