Designer van het jaar: Nathalie Dewez

Nathalie Dewez volgt Bram Boo op als Belgische designer van het jaar. Nathalie staat bekend om haar creatieve verlichtingsobjecten waarmee ze verschillende internationale producenten wist te strikken.

Licht als magisch werkinstrument. Het is weinigen gegeven om er creatief mee om te springen. De Brusselse maakte er sinds het begin van haar carrière haar handelsmerk van. Haar lampen zijn ook prachtig als ze niet branden. Ze zijn meer dan functionele objecten. Het zijn sculpturen met een meerwaarde.

“Als lichtontwerpster is ze gefascineerd door het verschuiven van de zon, de inval van het daglicht en de reflectie op de muren”, vertelt Dieter Van Den Storm, artistiek directeur van de Design Biënnale Interieur. “Haar verlichtingsarmaturen weerspiegelen dat gevoel. Ze heeft een fijne en heldere manier van werken. Met een paar uitgewerkte lijnen vertelt ze een heel verhaal.”

De ontwerpen van Nathalie Dewez zijn licht. Er wordt spaarzaam met materialen omgegaan, maar ze geven een ruimte een meerwaarde. De collecties van Nathalie Dewez worden door prestigieuze labels op de markt gebracht.

De prijs ‘Designer van het Jaar’ is een initiatief van de Interieur Foundation en de Belgische magazines Weekend Knack en Le Vif Weekend. De titel wordt ook ondersteund door het Design Museum Gent en Grand-Hornu Images. Nathalie Dewez is de zesde Designer van het Jaar. Sinds 2006 kregen Alain Berteau, Nedda El-Asmar, Stefan Schöning, Sylvain Willenz en Bram Boo deze prijs.

Nathalie Wie?
Nadat zij in 2001 afstudeerde aan l’Ecole Nationale des Arts Visuels de la Cambre in Brussel in de afdeling Binnenhuisarchitectuur, vond Nathalie Dewez al snel haar weg in lichtontwerp. Het werk van Nathalie is te herkennen aan een spaarzaam gebruik van middelen, een minimaal gebruik van onderdelen en de focus op productiegemak. Enkele lijnen of oppervlakken met een eenvoudige en doeltreffende geometrische vorm volstaan. Haar aanwezigheid op tal van internationale exposities en tentoonstellingen heeft geleid tot de samenwerking met een aantal architectenbureaus en producenten zoals Ligne Roset (FR), Habitat (UK) en Established & Sons (UK). Dit jaar krijgt ze naast de titel ‘Designer van het Jaar’ ook de Prix Bergé van het veilinghuis Pierre Bergé & Associés.
Lees meer op: Bouwenwonen.net

Lees ook:Interview met Bram Boo, Designer of the Year Interieur 2010
Lees ook:Meesterlijk 2014 mét ZAAG. en Nathalie Hendrickx
Lees ook:Trend gespot in Milaan: steen en bergen
Lees ook:3D koelkast wint design award
Lees ook:Oude sok met geld over? Futuristische Villa Beekbergen te koop!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>