Huis bouwen langs de startbaan ‘moet kunnen’

Wil je vanuit je woonkamer kunnen kijken naar het  landen en opstijgen van vliegtuigen? Het provinciebestuur van Noord-Holland vindt dat dat moet kunnen. Huizen bouwen binnen de geluidsgrens om Schiphol mag nu niet, maar daar komt dus wellicht verandering in.

Kleine dorpen in de Haarlemmermeer zouden daar baat bij hebben. Die klagen over vergrijzing en leegloop vanwege het bouwverbod. Klinkt wel goed, toch? Je kan mensen ook gewoon zelf de keus laten waar ze hun huis willen bouwen. Niet iedereen beleeft geluidsoverlast op dezelfde manier. Als je bent opgegroeid langs de A2, is het misschien wel een verademing: alleen maar een paar vliegtuigen.  

Maar dan wel voor eigen risico. Voor geluidsisolatie van bestaande woningen binnen die grens is subisidie beschikbaar. Voor de nieuw te bouwen woningen zou dat niet gelden.

Over de bijzondere positie van de woning komt een aantekening in het Kadaster te staan. Zodat niet eventuele volgende bewoners wel aanspraak op die subsidieregeling kunnen maken.

En volgens mij is dat de achilleshiel van dit verder zo zinvolle plan. Hie kan je vooral in de toekomst een hoop gedoe van verwachten.

'Ja maar dat wist ik niet en hoe kan dat nou en de gemeente moet me toch informeren en het zijn ook allemaal schoften en de kleine man wordt altijd gepakt.'  

Lees ook:Verkochte woningen: stijging van 7,77% tov september 2008
Lees ook:Gratis handigheidje van Kadaster
Lees ook:2,5% van alle woningen staat langdurig leeg
Lees ook:Starters ontwikkelen eigen woning via collectief particulier opdrachtgeverschap
Lees ook:Het programma van Eberhard van der Laan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>