Nog één keertje dan: Rutte over de hypotheekrenteaftrek

Jammer dat het nieuwe kabinet de gelegenheid niet heeft aangegrepen om een krachtig woonbeleid te formuleren, vindt Vereniging Eigen Huis. Daar spreken ze van een 'gemiste kans'. Dat klopt ergens ook wel natuurlijk. Het heeft iets angstigs om alles maar gewoon bij het oude te laten. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Better the devil you know. En zo.

Aan de andere kant… Het CDA sleepte de instandhouding van de hypotheekrenteaftrek binnen, de PvdA mocht een streep halen door Dekker's voorgestelde huurbeleid. Waarschijnlijk is het heel naief van mij en kijk ik te veel naar de korte termijn. Maar ik zie toch vooral veel voordelen voor vrijwel iedereen die een huis bewoont.

Wat ik wel zal missen is dat pissige toontje van Rutte in de discussie over huizenbezit. Die werd al boos als hij de woorden 'hypotheekrenteaftrek' en 'afschaffing' in één zin hoorde. Die mooie tijden zijn voorbij. Dus nu, nog één keer, dat geniale spotje van de VVD. Om het af te leren.

Lees ook:Nieuw kabinet ontziet huurder en huiseigenaren
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek moet verdwijnen
Lees ook:In Engeland is de hypotheekrenteaftrek al lang afgeschaft
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek speelt een rol bij coalitiebesprekingen
Lees ook:Zeg zelf ook eens wat over de hypotheekrenteaftrek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>