Finalisten 10e editie Electrolux Design Lab

Electrolux organiseert dit jaar voor de tiende keer de wereldwijde wedstrijd “Electrolux Design Lab”. Voor deze wedstrijd daagt Electrolux studenten en net afgestudeerden van de faculteit Industriële Vormgeving uit om hun innovatieve ideeën rond het thema ‘Design Experience’ in te zenden. Het moet daarbij gaan om zintuigelijke beleving van huishoudelijke apparatuur. Uit de 1.200 deelnemers zijn uiteindelijk tien finalisten geselecteerd. Zij presenteren hun ontwerp op 25 oktober 2012 aan een vakkundige jury bestaande uit designexperts uit de industrie. De jury zal diezelfde dag nog een winnaar kiezen. 

Finalisten uit de hele wereld
De tien finalisten zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, China, Denemarken, Engeland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen en Spanje. Zij presenteren op 25 oktober hun innovatieve ideeën aan een jury bestaande uit de bekroonde chef-kok en restauranthouder Davide Oldani, de gerenommeerde ontwerper Dante Donegani, design blogger Kelly Beall en vicepresident Design bij Electrolux, Henrik Otto.

Hendrik Otto over de design competitie: “Voor deze bijzondere jubileum editie van Electrolux Design Lab wilden we de studenten en pas afgestudeerden uitdagen een holistische zintuigelijke ervaring te creëren. De tien ontwerpen die de Electrolux Design Lab finale van 2012 hebben gehaald, vormen een overzicht van het soort creatieve denkers op het gebied van design die ons verassen, uitdagen en discussies voor de toekomst creëren”,

Finale in het Triennale Design Museum in Milaan
De presentatie van de tien beste ontwerpen vindt op 25 oktober 2012 plaats in het Triennale Design Museum in Milaan. De vakjury zal de ontwerpen beoordelen op verschillende criteria waaronder innovatie, esthetische kwaliteit en inzicht in de eindgebruiker. Het beste ontwerp wint naast een geldprijs van 5.000 euro, een betaalde stageplaats van zes maanden in een internationaal designcentrum van Electrolux. De tweede en derde prijs bestaan uit geldprijzen van respectievelijk 3.000 euro en 2.000 euro.

 

Voor een videocompilatie van de Design Lab ontwerpen bekijk: http://youtu.be/nvPg3pDCE2k

Voor meer algemene informatie over Design Lab raadpleeg de website:www.electroluxdesignlab.com

Lees ook:Finalisten Dutch Design Awards 2011
Lees ook:Dutch Design in Istanbul
Lees ook:Wie wordt de beste opdrachtgever van Nederland?
Lees ook:Prijs koopwoningen weer gedaald
Lees ook:Nominaties Museumprijs 2010 bekend.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>