Wie wordt de beste opdrachtgever van Nederland?

Er zijn nog maar vier finalisten over. Zij strijden om de special award van de Dutch Design Awards. Ahrend, Koninklijke Auping B.V., Muziekgebouw Eindhoven en PostNL zijn de vier finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). De finalisten in deze categorie zijn geselecteerd samen met het werkveld. Volgens de selectiecommissie van de DDA komt design tot het beste resultaat als “design de drijvende kracht is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd een middel is voor economische en sociale waardecreatie.” Dutch Design Awards biedt een podium aan deze visie en beloont de excellente relatie tussen ontwerper en opdrachtgever in de Beste Opdrachtgever Award 2011. De winnaar wordt tijdens de feestelijke awardshow op 22 oktober in Muziekgebouw Frits Philips bekendgemaakt.

De selectiecriteria die worden gehanteerd bij deze prijs bestrijken het gehele proces – van selectie van bureau tot briefing, de plaats van design in het bedrijf, de mate waarin design wordt gekoppeld aan de strategische doelen, de samenwerking, de ruimte voor creativiteit, omgaan met vernieuwing en het uiteindelijk borgen van de resultaten in de organisatie. Met deze speciale award biedt DDA een podium waar de belangrijke relatie tussen ontwerper en opdrachtgever op waarde wordt geschat, en goed opdrachtgeverschap wordt beloond.

Onderstaand de motivatie van de selectiecommissie:

Ahrend
Ahrend werkt continu en consistent samen met verschillende ontwerpers. Design is al jarenlang een integraal onderdeel van bedrijfsvoering.

Koninklijke Auping B.V.
Auping kiest zorgvuldig voor en werkt samen met meerdere ontwerpers, waarbij de eisen voor kwaliteit, duurzaamheid en ligcomfort altijd in acht worden genomen.

PostNL
PostNL heeft een ingewikkeld verandertraject snel ingevoerd. Een goed voorbeeld van de uiterst professionele realisatie van een dergelijk traject.

Muziekgebouw Eindhoven
Muziekgebouw Eindhoven is een goed voorbeeld van een intensieve samenwerking tussen bureau en opdrachtgever tijdens een langlopend en omvangrijk proces.

Lees ook:Finalisten Dutch Design Awards 2011
Lees ook:Dutch Design in Istanbul
Lees ook:Genomineerden Dutch Design Awards 2012 zijn bekend
Lees ook:Sanoma Woon Awards 2014
Lees ook:Wie wint de Sanoma Woon Awards?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>